מאפינס חמוץ-מתוק: עם לימון ותותים טבעוני | השף הלבן

מאפינס לימון ותותים טבעוני

מאפינס מושלמים חמצמצים-מתוקים שמכינים בדקות

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס לימון ותותים טבעוני
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 10 יחידות:

  • קורט מלח
  • 1 כוס קמח תופח
לרוטב תות:
  • 5-6 תותים נקיים טריים או סנפרוסט מופשרים
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • להגשה: אבקת סוכר
  • ו גביע מעדן סויה BIO "סויה תנובה"
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות משקה שקדים "תנובה" או משקה סויה "סויה תנובה"
  • 1 כפית גרידת קליפת לימון
  • 1 כף חומץ
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/4 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    טוחנים תותים ואבקת סוכר לרוטב חלק. משמנים תבנית מאפינס ומחממים תנור ל 180 מעלות.

  • 02.

    שמים בקערה את מרכיבי המאפינס למעט הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים קמח ומערבבים לעיסה אחידה (נמנעים מערבוב יתר).

  • 03.

    מחלקים את העיסה בין תבניות המאפינס. שמים בכל מאפינס כפית רוטב תות ומעזרת שיפוד או קצה סכין מערבבים קלות כך שנוצרת דוגמאת שיש.

  • 04.

    אופים כ 25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי. מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר, מזלפים את יתרת רוטב התות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(9)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.