גלידת טירמיסו
הדבר הכי מפנק שתכינו הקיץ: מתכון מושלם של נטלי לוין לגלידת טירמיסו עם בישקוטים, שוקולד מריר, אספרסו וגבינתת מסקרפונה עשירה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס (סטילס)
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6-8 מנות:
לגלידה:
- 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ו-1/2 מיכלים (375 מ״ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מאוד
- 2 כפות אספרסו
- 400 גרם (1 פחית) חלב מרוכז ממותק
תוספות:
- 1 שרוול (100 גרם) בישקוטים
- 100 גרם שוקולד מריר מגורר
לקישוט:
- אבקת קקאו
- 3-4 כפות פולי קקאו גרוסים (לא חובה)
גודל תבנית: קופסה בנפח של כליטר-ליטר וחצי
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר מערבלים מסקרפונה ווניל במהירות נמוכה.
-
02.
מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמנת הקרה בזרם דק תוך כדי הקצפה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
-
03.
מוסיפים אספרסו וחלב מרוכז ומקפלים בעדינות בעזרת מרית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
04.
שוברים את הבישקוטים לחתיכות לא אחידות ומוסיפים לתערובת יחד עם השוקולד המגורר.
-
05.
מערבבים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.
-
06.
יוצקים את הגלידה לתבנית ומפזרים מעל קקאו ופולי קקאו.
-
07.
מקפיאים למשך 5-6 שעות לפחות (עדיף לילה). מגישים קפוא.
-
08.
בתאבון!
הידעת?
טיפ - אפשר להגיש את הגלידה כמו אפוגטו: שמים כדור או שניים של גלידה בתוך כוס קפה ומעליה יוצקים מנת אספרסו (ללא סוכר).
הכנת? כאן מדרגים