גלידת טירמיסו מהירה להכנה - מאת השפית רחלי קרוט | השף הלבן

גלידת טירמיסו

הדבר הכי מפנק שתכינו הקיץ: מתכון מושלם של נטלי לוין לגלידת טירמיסו עם בישקוטים, שוקולד מריר, אספרסו וגבינתת מסקרפונה עשירה

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס (סטילס) עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל6-8 מנות:

לגלידה:
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ו-1/2 מיכלים (375 מ״ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מאוד
  • 2 כפות אספרסו
  • 400 גרם (1 פחית) חלב מרוכז ממותק
תוספות:
  • 1 שרוול (100 גרם) בישקוטים
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורר
לקישוט:
  • אבקת קקאו
  • 3-4 כפות פולי קקאו גרוסים (לא חובה)
גודל תבנית: קופסה בנפח של כליטר-ליטר וחצי

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר מערבלים מסקרפונה ווניל במהירות נמוכה.

  • 02.

    מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמנת הקרה בזרם דק תוך כדי הקצפה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.

  • 03.

    מוסיפים אספרסו וחלב מרוכז ומקפלים בעדינות בעזרת מרית עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 04.

    שוברים את הבישקוטים לחתיכות לא אחידות ומוסיפים לתערובת יחד עם השוקולד המגורר.

  • 05.

    מערבבים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.

  • 06.

    יוצקים את הגלידה לתבנית ומפזרים מעל קקאו ופולי קקאו.

  • 07.

    מקפיאים למשך 5-6 שעות לפחות (עדיף לילה). מגישים קפוא.

  • 08.

    בתאבון!

הידעת?

טיפ - אפשר להגיש את הגלידה כמו אפוגטו: שמים כדור או שניים של גלידה בתוך כוס קפה ומעליה יוצקים מנת אספרסו (ללא סוכר).

הכנת? כאן מדרגים
(1)

קטגוריות