זנגולה - טעים וקל להכנה | השף הלבן

זנגולה-סופגניות עירקיות

מי אמר שבחנוכה מכינים רק סופגניות ולביבות? קבלו את הגרסה של רון יוחננוב לזנגולה: המתכון המסורתי, אך עם טוויסט קינמוני וציפוי גבינתי עשיר, מרשים ומפנק

זנגולה-סופגניות עירקיות מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
זנגולה-סופגניות עירקיות
צילום: יהונתן בן חיים עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל10-12 יחידות:

לבצק:
  • 300 גרם קמח תופח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 2 ביצים
  • כף קינמון
לציפוי:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 25 גרם חמאה
  • 1-2 כפות חלב תנובה (במידה וצריך)
גודל תבנית: מחבת טיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה, מערבבים את כל המרכבים לבצק עד שמתקבלת בלילה אחידה. יש לעשות זאת בסמוך להכנה ולהימנע מערבוב יתר.

  • 02.

    מחממים שמן בסיר גדול לטמפרטורה של 160 מעלות

  • 03.

    מעבירים את הבלילה לשקית זילוף או לשקית זיפלוק (סוגרים אותה היטב ויוצרים חריץ באחת הפינות)

  • 04.

    מזלפים את הבלילה בתנועות מעגליות לתוך השמן עד שנוצרת הצורה של הזנגולה

  • 05.

    מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה. מוציאים ומסננים.

  • 06.

    בקערה, מערבבים היטב את מרכיבי הציפוי עד לקבלת נוזל חלק

  • 07.

    מורחים מעל הזנגולות את הציפוי ומגישים

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(9)