שקשוקה עם בולגרית 5% של פיראוס | השף הלבן

שקשוקה עם בולגרית 5% של פיראוס

שקשוקה חלומית עם בזיליקום, זיתי קלמאטה וכמובן גבינה בולגרית

מאת: איתי אדרי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
שקשוקה עם בולגרית 5% של פיראוס
צילום: איתי אדרי עיצוב: איתי אדרי
המרכיבים למחבת רחבה:
  • 80 גרם גבינה בולגרית 5% של פיראוס
  • 6 עגבניות
  • 8 זיתי קלאמטה מגולענים
  • 6 שיני שום
  • 3 שמן זית
  • 12 עלי בזיליקום
  • חצי כפית צילי יבש
  • כף פפריקה מתוקה
  • 4 ביצים
הוראות הכנה:
  • 01.

    במחבת רחבה מוסיפים שמן זית בנדיבות, פרוסות של שיני שום, מטגנים מעט ומוסיפים עגבניות חתוכות לקוביות, מעט זיתי קלאמטה

  • 02.

    מבשלים כרבע שעה עם מכסה סגור עד שנוצר לנו מעין רוטב סמיך, מוסיפים כף פפריקה מתוקה, קורט צילי יבש

  • 03.

    שוברים ביצים פנימה ומערבבים רק את החלבון מבלי לפגוע בחלמון

  • 04.

    מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5-10 דק תלוי במידת העשייה שאתם אוהבים לביצה

  • 05.

    מורידים מהאש, מוסיפים בולגרית מפוררת ומגישים לצד לחם או פיתה טובה

  • 06.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(2)