סלט חיטה עם כרוב אפוי, תאנים ופטה
אפרת ליכטנשטט עם מתכון לסלט חיטה רענן עם גבינת פטה עיזים של פיראוס
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4-5 מנות:
מרכיבים:
- 1 כוס חיטה
- 1 כרוב לבן פרוס דק דק
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- 1 ראש חסה לליק/סלנובה קצוץ גס
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- ½ בצל סגול קטן פרוס לפרוסות
- 100 גרם גבינת פטה עיזים של פיראוס חתוכה לקוביות
- 4-5 תאנים חתוכות לרבעים
לרוטב:
- מיץ מחצי לימון
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף מייפל/דבש/סילאן
- ½ כפית חרדל
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את החיטה בסיר עם שפע מים רותחים וכפית מלח, עד שהיא רכה ונגיסה (אך לא רכה מדי) כ-30-40 דקות. מסננים מהמים ומזלפים מעט שמן זית.
טיימר מופעל
-
02.
מניחים את פרוסות הכרוב על מגש תנור עם נייר אפייה, מזלפים שמן זית וממליחים. מערבבים היטב בעזרת הידיים. ייתכן ותצטרכו 2 תבניות.
-
03.
אופים 30-40 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עם ערבוב כל 7-8 דקות עם כף עץ. אחרת זה עלול להישרף.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים את כל חומרי הסלט ואת כל חומרי הרוטב.
-
05.
מוזגים את הרוטב סמוך להגשה.
-
06.
מומלץ להשאיר בצד כמה תאנים וקוביות פטה כדי לפזר למעלה.
הכנת? כאן מדרגים