רוטב אלפרדו לפטוצ'יני
הרוטב הכי כבד ומשמח שיש, מומלץ עם פסטה רחבה.
המרכיבים ל6 מנות:
- 500 גרם פטוצ’יני
- 1 מיכל שמנת לבישול 10% / 15% מסדרת השף הלבן
- 100 גרם פתיתי פרמז’ן לפסטה מסדרת השף הלבן / פתיתי גאודה
- 100 גרם גבינת קולאז’ פתיתי מוצרלה "השף הלבן" / פתיתי מוצרלה
- 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
- 300 גרם פטריות שמפיניון שטופות וקצוצות
- 100 גרם חמאת תנובה
- קורט אגוז מוסקט
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מגרדים את גבינת קולאז’ מוצרלה
-
02.
ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות. מוסיפים את הפטריות, מאדים עד שהנוזלים מאבדים מחצית מנפחם ומנמיכים את האש.
-
03.
מוסיפים את השמנת ואת גבינת המוצרלה ובוחשים עד קבלת רוטב מעט סמיך.
-
04.
מתבלים בתבלינים עד קבלת הטעם הרצוי.
-
05.
מכינים את הפטוצ’יני לפי הוראות היצרן וכשהוא מוכן יוצקים מעליו את הרוטב החם.
-
06.
מקשטים במעט גבית פרמז’ן או קשקבל מגוררת ומגשים. הערה: אין להרתיח את הרוטב שנית אלא לחממו על אש קטנה בלבד.
הידעת?
יש מעט מאוד מאכלים בעולם אהובים יותר מהפסטה האיטלקית המוכרת. היופי בפסטה היא שמדובר בעולם שלם עם אינספור רטבים, תוספות ומרקמים שונים. בתוך העולם המגוון הזה ישנן מנות שהפופולריות שלהן שנייה רק לטעם המפנק שלהן. אחת מאותן מנות היא פסטת שמנת. אם בא לכם להכיר מתכון קליל ונהדר לפסטה שמנת. יש לכם מזל. קבלו מתכון לפטוצ'יני אלפרדו כמו באיטליה. רק מוסיפים תבלינים ואת השמנת ויש לכם ארוחה מהסרטים. מתכון שלא כדאי לפספס. בואו להיזכר למה רוטב אלפרדו נחשב לאחד הרטבים הפופולריים בישראל.