קונכיות פסטה בזוקיני ושמנת
פסטה קונכיות ברוטב שמנת מוקרם וזוקיני עם נגיעות ריחן ושמיר
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5 מנות:
- 500 גרם פסטה בצורת קונכיות קטנות
לרוטב:
- 100 גרם חמאת תנובה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 ק"ג זוקיני פרוסים או חתוכים לרצועות
- 6 שיני שום כתושות
- 4 בצלים ירוקים קצוצים דק
- 1/2 כוס ריחן קצוץ דק
- 1/2 כוס שמיר קצוץ דק
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- 1 מכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- 200 גרם גבינת קצ׳קבל
הוראות הכנה:
-
01.
ממסים במחבת כבדה ועמוקה מחצית מהחמאה והשמן, מוסיפים מחצית מכמות הזוקיני ומטגנים עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים את יתרת החמאה והשמן למחבת.
-
02.
מחזירים למחבת את הזוקיני שטוגנו, מוסיפים שום, בצל ירוק, ריחן ושמיר, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מוסיפים את השמנת ומבשלים מספר דקות עד שתסמיך.
-
03.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ממי הבישול ומעבירים לכלי הגשה מחומם. יוצקים מעל את הרוטב החם וזורים קולאז’ קצ’קבל ומגישים לשולחן.
הכנת? כאן מדרגים