מתכון קונכיות פסטה בזוקיני ושמנת | השף הלבן

קונכיות פסטה בזוקיני ושמנת

פסטה קונכיות ברוטב שמנת מוקרם וזוקיני עם נגיעות ריחן ושמיר

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קונכיות פסטה בזוקיני ושמנת

המרכיבים ל5 מנות:

  • 500 גרם פסטה בצורת קונכיות קטנות
לרוטב:
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 ק"ג זוקיני פרוסים או חתוכים לרצועות
  • 6 שיני שום כתושות
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1/2 כוס ריחן קצוץ דק
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 מכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם גבינת קצ׳קבל

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממסים במחבת כבדה ועמוקה מחצית מהחמאה והשמן, מוסיפים מחצית מכמות הזוקיני ומטגנים עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים את יתרת החמאה והשמן למחבת.

  • 02.

    מחזירים למחבת את הזוקיני שטוגנו, מוסיפים שום, בצל ירוק, ריחן ושמיר, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מוסיפים את השמנת ומבשלים מספר דקות עד שתסמיך.

  • 03.

    מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ממי הבישול ומעבירים לכלי הגשה מחומם. יוצקים מעל את הרוטב החם וזורים קולאז’ קצ’קבל ומגישים לשולחן.

הכנת? כאן מדרגים
(50)