פסטה שמנת ובטטה
פסטה מוקרמת ברוטב מתקתק
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 500 גרם ספגטי או ספגטיני
~לרוטב בטטה ושמנת~~
- 3 בטטות בינוניות קלופות
- 50 גרם חמאה
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 1 מכל שמנת להקצפה
- 2 שיני שום כתושות
- ½ כוס עלי בזיליקום קצוצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
~להגשה~~
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, במקביל מכינים את הרוטב. פורסים את הבטטות לפרוסות בעובי 1 ס"מ או חותכים לקוביות, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית עד שהבטטות רכות אך מוצקות, מסננים ממי הבישול.
-
03.
ממיסים במחבת חמאה, מוסיפים את הבטטות ומקפיצים 3 דקות. מוסיפים את שני סוגי השמנת ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש גבוהה עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים שום, ריחן, מלח ופלפל ומערבבים קלות.
טיימר מופעל
-
04.
מחלקים את הפסטה למנות, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים חם עם פתיתי פרמזן מעל.
הכנת? כאן מדרגים