פסטה שמנת ובטטה

פסטה מוקרמת ברוטב מתקתק

מאת: מאיה שעובי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פסטה שמנת ובטטה

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 500 גרם ספגטי או ספגטיני
~לרוטב בטטה ושמנת~~
  • 3 בטטות בינוניות קלופות
  • 50 גרם חמאה
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1 מכל שמנת להקצפה
  • 2 שיני שום כתושות
  • ½ כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
~להגשה~~
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה: 

  • 02.

    מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, במקביל מכינים את הרוטב. פורסים את הבטטות לפרוסות בעובי 1 ס"מ או חותכים לקוביות, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית עד שהבטטות רכות אך מוצקות, מסננים ממי הבישול.

  • 03.

    ממיסים במחבת חמאה, מוסיפים את הבטטות ומקפיצים 3 דקות. מוסיפים את שני סוגי השמנת ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש גבוהה עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים שום, ריחן, מלח ופלפל ומערבבים קלות.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 04.

    מחלקים את הפסטה למנות, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים חם עם פתיתי פרמזן מעל.  

הכנת? כאן מדרגים
(144)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.