פסטה עם בצל מקורמל, אפונה וגבינה בולגרית | השף הלבן

פסטה עם בצל מקורמל, אפונה וגבינה בולגרית

מנת פסטה קיצית טעימה!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה עם בצל מקורמל, אפונה וגבינה בולגרית
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל4 מנות:

  • 500 גרם פסטה קצרה מסוג פוזילי
  • 1 בצל גדול, פרוס לטבעות דקיקות
  • 1 פלפל חריף אדום טרי, פרוס דק
  • 1 שקית (600 גרם) אפונה עדינה של סנפרוסט
  • 150 גרם גבינה בולגרית 16% של פיראוס
  • פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • מלח ים, לפי הטעם
  • 2-3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן זית על אש בינונית- נמוכה. כשהשמן חם מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב לסירוגין, עד שהבצל משחים ומתרכך אך לא נשרף, כ-25-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מבשלים את האפונה לפי הוראות ההכנה המופיעות על גבי האריזה. מסננים ושומרים בצד.

  • 03.

    מכיניםסיר גדול מלאמים רותחים מומלחים קלות ומביאים לרתיחה. מוסיפיםפסטהומבשלים לפי הוראות היצרן.מסננים את הפסטה ומחזירים לסיר.

  • 04.

    מוסיפים מייד את פרוסות הבצל המקורמל, הצ'ילי החריף, האפונה ו- 1 כף שמן זית ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.

  • 05.

    מחלקים את הפסטה לקערות הגשה, מפזרים מעל מעט גבינה בולגרית מפוררת ומגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)