פסטה עם בצל מקורמל, אפונה וגבינה בולגרית
מנת פסטה קיצית טעימה!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל4 מנות:
- 500 גרם פסטה קצרה מסוג פוזילי
- 1 בצל גדול, פרוס לטבעות דקיקות
- 1 פלפל חריף אדום טרי, פרוס דק
- 1 שקית (600 גרם) אפונה עדינה של סנפרוסט
- 150 גרם גבינה בולגרית 16% של פיראוס
- פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- מלח ים, לפי הטעם
- 2-3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן זית על אש בינונית- נמוכה. כשהשמן חם מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב לסירוגין, עד שהבצל משחים ומתרכך אך לא נשרף, כ-25-30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מבשלים את האפונה לפי הוראות ההכנה המופיעות על גבי האריזה. מסננים ושומרים בצד.
-
03.
מכיניםסיר גדול מלאמים רותחים מומלחים קלות ומביאים לרתיחה. מוסיפיםפסטהומבשלים לפי הוראות היצרן.מסננים את הפסטה ומחזירים לסיר.
-
04.
מוסיפים מייד את פרוסות הבצל המקורמל, הצ'ילי החריף, האפונה ו- 1 כף שמן זית ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
-
05.
מחלקים את הפסטה לקערות הגשה, מפזרים מעל מעט גבינה בולגרית מפוררת ומגישים מייד.
הכנת? כאן מדרגים