פסטה מקמח מלא עם דלעת צלויה, מרווה, גבינה צפתית ופרוסות שקדים קלויות
מנת פסטה מזינה, משביעה וטעימה!
המרכיבים לל-4-5 מנות:
- 1.250 ק"ג (ברוטו) דלעת טרייה (מומלץ ב-2-3 חתיכות)
- 1-2 גבעולי מרווה טרייה – לא הכרחי
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 500 גרם (חבילה) פסטה פנה (צינורות) מקמח מלא
- 120-150 גרם גבינה צפתית 5% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
- חופן (30-50 גרם) פרוסות שקדים מולבנים
הוראות הכנה:
-
01.
הפסטה המלאה משתלבת נפלא עם הדלעת הצלויה, הגבינה הצפתית מוסיפה רעננות ופרוסות השקדים הקלויות מוסיפות פריכות. שימו לב לכך שהדלעת נצלית פעמיים: תחילה כנתח (או מספר נתחים), בהמשך כקוביות, מה שמפיק קוביות קטנות צלויות היטב ומתקתקות.
-
02.
מחממים תנור ל-210 מעלות ומכינים תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
-
03.
שוטפים את פיסות הדלעת ושמים בתבנית, על-גבי הנייר. מזלפים 2 כפות שמן זית בזרזיף דק, מפזרים עלי מרווה (לא הכרחי, אפשר לשמור מעט עלים לעיטור) ובוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. מעסים את פיסות הדלעת בידיים, כך שהטעמים יחדרו פנימה. כשהתנור חם מכניסים ואופים במשך 35 דקות או עד שניתן לנעוץ בקלות סכין לעומק הדלעת – ולא מעבר לזה (הדלעת צריכה להישאר יציבה, כדי שניתן יהיה לחתוך אותה לקוביות יפות).מוציאים ומצננים 10 דקות (משאירים את התנור דולק).
טיימר מופעל
-
04.
בינתיים קולים פרוסות שקדים: מחממים מחבת שטוחה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים פרוסות שקדים וקולים על אש בינונית תוך השגחה צמודה, עד להזהבה טובה. מסירים מן האש ומעבירים מייד לצלחת.
-
05.
מסדרים שני ניירות אפייה על תבנית תנור שטוחה. כשניתן לגעת בדלעת מסירים את קליפתה ונפטרים ממנה. חותכים את הדלעת לקוביות קטנות, מזלפים כף שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מעט מלח אטלנטי ומחזירים לתנור. צולים במשך 20 דקות, מסובבים את התבנית בתנור וצולים עוד 10 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומכבים את התנור.
טיימר מופעל
-
06.
מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, מחזירים לסיר, מוסיפים מייד 2 כפות שמן זית ומערבבים.
-
07.
מוסיפים את קוביות הדלעת הצלויה וקוביות הגבינה הצפתית. מעטרים בפרוסות שקדים קלויים – ואם רוצים גם במעט עלי מרווה. מגישים מייד.