פסטה ברוטב שמנת ויין לבן
מנת פסטה ברוטב עשיר ובתוספת פרוסות קישוא וגזר, מנה קלה להכנה ופתרון נהדר לארוחת ערב
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל2 מנות:
- חצי חבילת פסטה מסוג "פרפדלה" (או כל סוג אחר)
- חצי מיכל שמנת מתוקה של "השף הלבן"
- שלושה גזרים קטנים
- שלושה קישואים בגודל בינוני
- בצל
- ארבע שיני שום גדולות
- שתי כפות שמן זית
- בקבוק יין לבן חצי יבש
- גבעול רוזמרין
- מלח
- פלפל
- גבינת פרמז'ן של "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים בסיר גדול שני ליטר מים, ממליחים ומבשלים חצי חבילת פסטה לפי הוראות היצרן.
-
02.
מחממים שמן זית בווק, ומטגנים את הבצל, פרוס לפסים (חצאי טבעות) עד שיזהיב.
-
03.
פורסים את הגזר והקישואים בעזרת קולפן לרצועות ארוכות ואחידות, ומוסיפים אותם יחד עם שתי שיני שום פרוסות, לבצל שבווק. מקפיצים על אש גבוהה.
-
04.
כאשר הירקות מתחילים להתרכך מעט, מוסיפים את הרוזמרין, מלח, פלפל, ואת שתי שיני השום הנותרות.
-
05.
יוצקים חצי מיכל שמנת מתוקה של "השף הלבן" ומערבבים.
-
06.
מוסיפים כוס וחצי יין לבן, מקפיצים ונותנים לרוטב להתבשל כשתי דקות נוספות.
-
07.
מסדרים בצלחת את הפרפדלה המבושלת, עורמים את הרוטב כאשר הגזר והקישוא יוצרים פירמידה קטנה, בוזקים פרמז'ן ומגישים לצד כוס יין לבן.
הכנת? כאן מדרגים