פסטה שמנת רוזמרין ויין עם ירקות – ארוחת ערב נהדרת | השף הלבן

פסטה ברוטב שמנת ויין לבן 

מנת פסטה ברוטב עשיר ובתוספת פרוסות קישוא וגזר, מנה קלה להכנה ופתרון נהדר לארוחת ערב

מאת: תמר לזר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב שמנת ויין לבן 

המרכיבים ל2 מנות:

  • חצי חבילת פסטה מסוג "פרפדלה" (או כל סוג אחר)
  • חצי מיכל שמנת מתוקה של "השף הלבן"
  • שלושה גזרים קטנים
  • שלושה קישואים בגודל בינוני
  • בצל
  • ארבע שיני שום גדולות
  • שתי כפות שמן זית
  • בקבוק יין לבן חצי יבש
  • גבעול רוזמרין
  • מלח
  • פלפל
  • גבינת פרמז'ן של "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים בסיר גדול שני ליטר מים, ממליחים ומבשלים חצי חבילת פסטה לפי הוראות היצרן.

  • 02.

    מחממים שמן זית בווק, ומטגנים את הבצל, פרוס לפסים (חצאי טבעות) עד שיזהיב.

  • 03.

    פורסים את הגזר והקישואים בעזרת קולפן לרצועות ארוכות ואחידות, ומוסיפים אותם יחד עם שתי שיני שום פרוסות, לבצל שבווק. מקפיצים על אש גבוהה.

  • 04.

    כאשר הירקות מתחילים להתרכך מעט, מוסיפים את הרוזמרין, מלח, פלפל, ואת שתי שיני השום הנותרות.

  • 05.

    יוצקים חצי מיכל שמנת מתוקה של "השף הלבן" ומערבבים.

  • 06.

    מוסיפים כוס וחצי יין לבן, מקפיצים ונותנים לרוטב להתבשל כשתי דקות נוספות.

  • 07.

    מסדרים בצלחת את הפרפדלה המבושלת, עורמים את הרוטב כאשר הגזר והקישוא יוצרים פירמידה קטנה, בוזקים פרמז'ן ומגישים לצד כוס יין לבן.

הכנת? כאן מדרגים
(69)