מתכון פסטה אפונה ירוקה, שרי צלויות ובולגרית | השף הלבן

פסטה אפונה ירוקה, עגבניות שרי צלויות וגבינה בולגרית

גם פסטה, גם ירקות וגם גבינה. מתכון שהוא חגיגה צבעונית וטעימה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פסטה אפונה ירוקה,  עגבניות שרי צלויות וגבינה בולגרית

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1 חבילת פסטה קצרה לבחירה (במשקל 500 גרם)
  • 1/2 שקית אפונת גינה עדינה של סנפרוסט
  • 2 כוסות עגבניות שרי
  • 1 פלפל צ'ילי, קצוץ (לא חובה)
  • חופן עלי בזיליקום
  • שמן זית
  • גבינה בולגרית של פיראוס, מפוררת
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת פסים. כשמחבת חמה, מוסיפים מעט שמן זית ומניחים את העגבניות. מנמיכים ללהבה נמוכה וצולים את העגבניות עד שהן צרובות וטעמן הופך מרוכז. לחילופין, מחממים תנור ל-150 מעלות ומניחים את העגבניות בתבנית מרופדת נייר אפייה. 'מייבשים' את העגבניות בתנור כשעה.

  • 02.

    מבשלים את האפונה לפי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה. מסננים ומנחים בצד.

  • 03.

    מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה. מסננים ומחזירים לסיר הבישול. מוסיפים את האפונה, העגבניות הצרובות ופלפל צ'ילי (אם משתמשים) ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.

  • 04.

    מחלקים את הפסטה לקערות הגשה, מפזרים מעל עלי בזיליקום ומפוררים את הגבינה הבולגרית. מזליפים מעט שמן זית ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(355)