מתכון פנה ברוטב זוקיני ושמנת | השף הלבן

פנה ברוטב זוקיני ושמנת

פנה ברוטב זוקיני ושמנת, פסטה טעימה שאפשר לאכול בסוכה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פנה ברוטב זוקיני ושמנת

המרכיבים ל4-6:

  • 1 חבילה פסטה פנה של ברילה (ניתן להשתמש גם בפוזילי)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 25 גרם חמאה
  • 1 שן שום קצוצה
  • 8 זוקיני עם קליפתם, חתוכים לפרוסות דקות (כל פרוסה יש לחתוך לשניים)
  • 1 כף בזיליקום טרי קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 3 פילטים של אנשובי (רצוי אך לא הכרחי)
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1.5 מיכל שמנת מתוקה לבישול 15%
  • 1 כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת
  • מלח
  • פלפל לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את האפונה במים רותחים.

  • 02.

    מטגנים את פרחי הברוקולי במעט חמאה ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

  • 03.

    כעבור 3 דקות בישול מוסיפים גם את האפונה וממשיכים לבשל במך 5 דקות נוספות ומורידים מהאש.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    בנפרד, ממיסים את שתי הגבינות במחבת עם מעט חמאה, מוסיפים לאט לאט ותוך כדי ערבוב את הקמח (כדי להמנע מגושים).

  • 05.

    מוסיפים לגבינות את החלב, מלח, פלפל ואגוז המוסקט ומביאים לרתיחה.

  • 06.

    לתבנית משומנת יוצקים שתי כפיות מתערובת הירקות ושתי כפיות מתערובת הגבינות, מעל מניחים שכבת עלי לזניה ושוב שכבה של תערובת הירקות ותערובת הגבינות, כשמעליהן מפוזרים אגוזי המלך– כך עד שיתקבלו 3 שכבות של עלי לזניה.

  • 07.

    מכניסים לתנור לחום מקסימאלי למשך כ- 20-25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 08.

    מוציאים מהתנור, ממתינים כ-10 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(121)