מתכון ספגטיני ברוטב סלמון מעושן שמנת ומרווה | השף הלבן

ספגטיני ברוטב סלמון מעושן שמנת ומרווה

מנת פסטה ברוטב מתוחכם המשלב בין סלמון מעושן, יין לבן, עלי מרווה ושמנת מתוקה, מנה מרשימה וטעימה להפליא

מאת: רחל אלהרר
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ספגטיני ברוטב סלמון מעושן שמנת ומרווה

המרכיבים ל4 מנות:

  • 3/4 חבילת ספגטיני
  • 1 חב' חמאת תנובה
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 בצל בינוני קצוץ דק
  • 200 גרם סלמון מעושן חתוך לרצועות
  • 2 כפות צלפים
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/2 לימון
  • 2 גביעי שמנת מתוקה 28% מסדרת השף הלבן
  • 1 מיכל שמנת מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 3/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 6 עלי מרווה קצוצים
  • 4 גבעולי בצל עירית קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים במחבת 30 גרם חמאת תנובה עם כף שמן זית.

  • 02.

    צולים את הבצל לצבע זהוב.

  • 03.

    מוסיפים לבצל את הסלמון המעושן וצולים 2 דקות תוך ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מוסיפים את הצלפים עם פרוסות השום וצולים כדקה.

  • 05.

    מוסיפים חצי כוס יין לבן ומיץ מחצי לימון ומצמצמים למשך מס' דקות את רוב הנוזלים.

  • 06.

    מוסיפים את השמנת המתוקה ומתבלים ב-3/4 כפית מוסקט, חצי כפית מלח וקורט פלפל לבן. מוסיפים את המרווה והעירית.

  • 07.

    מסמיכים את הרוטב בחום בינוני תוך ערבוב קל.

  • 08.

    מבשלים את הספגטיני לפי הוראות היצרן ומסננים את המים.

  • 09.

    מוסיפים את הספגטיני אל הרוטב, מערבבים ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(74)