ספגטיני ברוטב סלמון מעושן שמנת ומרווה
מנת פסטה ברוטב מתוחכם המשלב בין סלמון מעושן, יין לבן, עלי מרווה ושמנת מתוקה, מנה מרשימה וטעימה להפליא
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 3/4 חבילת ספגטיני
- 1 חב' חמאת תנובה
- 1 כף שמן זית
- 1/2 בצל בינוני קצוץ דק
- 200 גרם סלמון מעושן חתוך לרצועות
- 2 כפות צלפים
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/2 לימון
- 2 גביעי שמנת מתוקה 28% מסדרת השף הלבן
- 1 מיכל שמנת מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
- 3/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח
- פלפל לבן
- 6 עלי מרווה קצוצים
- 4 גבעולי בצל עירית קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים במחבת 30 גרם חמאת תנובה עם כף שמן זית.
-
02.
צולים את הבצל לצבע זהוב.
-
03.
מוסיפים לבצל את הסלמון המעושן וצולים 2 דקות תוך ערבוב.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את הצלפים עם פרוסות השום וצולים כדקה.
-
05.
מוסיפים חצי כוס יין לבן ומיץ מחצי לימון ומצמצמים למשך מס' דקות את רוב הנוזלים.
-
06.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומתבלים ב-3/4 כפית מוסקט, חצי כפית מלח וקורט פלפל לבן. מוסיפים את המרווה והעירית.
-
07.
מסמיכים את הרוטב בחום בינוני תוך ערבוב קל.
-
08.
מבשלים את הספגטיני לפי הוראות היצרן ומסננים את המים.
-
09.
מוסיפים את הספגטיני אל הרוטב, מערבבים ומגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים