ספגטיני ברוטב סלמון מעושן שמנת ומרווה
מנת פסטה ברוטב מתוחכם המשלב בין סלמון מעושן, יין לבן, עלי מרווה ושמנת מתוקה, מנה מרשימה וטעימה להפליא

המרכיבים ל 4 מנות:
- 3/4 חבילת ספגטיני
- 1 חב' חמאת תנובה
- 1 כף שמן זית
- 1/2 בצל בינוני קצוץ דק
- 200 גרם סלמון מעושן חתוך לרצועות
- 2 כפות צלפים
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/2 לימון
- 2 גביעי שמנת מתוקה 28% מסדרת השף הלבן
- 1 מיכל שמנת מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
- 3/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח
- פלפל לבן
- 6 עלי מרווה קצוצים
- 4 גבעולי בצל עירית קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים במחבת 30 גרם חמאת תנובה עם כף שמן זית.
-
02.
צולים את הבצל לצבע זהוב.
-
03.
מוסיפים לבצל את הסלמון המעושן וצולים 2 דקות תוך ערבוב.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את הצלפים עם פרוסות השום וצולים כדקה.
-
05.
מוסיפים חצי כוס יין לבן ומיץ מחצי לימון ומצמצמים למשך מס' דקות את רוב הנוזלים.
-
06.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומתבלים ב-3/4 כפית מוסקט, חצי כפית מלח וקורט פלפל לבן. מוסיפים את המרווה והעירית.
-
07.
מסמיכים את הרוטב בחום בינוני תוך ערבוב קל.
-
08.
מבשלים את הספגטיני לפי הוראות היצרן ומסננים את המים.
-
09.
מוסיפים את הספגטיני אל הרוטב, מערבבים ומגישים חם.