מתכון ניוקי ממולא בגבינה | השף הלבן

ניוקי ממולא בגבינה

ניוקי ממולא בגבינה עם רוטב עגבניות אפויות ואורגנו

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ניוקי ממולא בגבינה
צילום: דני לרנר עיצוב: רותם ניר

המרכיבים ל6 מנות:

לניוקי
  • 6 תפוחי אדמה בגודל בינוני עד גדול, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 ביצה
  • 6 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 3 כפות קמח לבן
  • ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 שקית (500 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
לרוטב
  • 8 עגבניות חתוכות לשישה משולשים
  • 2 ענפי אורגנו טריים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל
לקישוט
  • ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה: לניוקי:

  • 02.

    מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 03.

    בסיר גדול עם מים מבשלים את תפוחי האדמה כ-20 דקות או עד שהם מתרככים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מסננים היטב ממי הבישול, מניחים בתבנית ואופים כ-15 דקות כדי "לייבש" מעט את תפוחי האדמה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    בעזרת כף לפירה או מעבד מזון מרסקים את תפוח האדמה לפירה חלק.

  • 06.

    מערבבים את הפירה עם הביצה, קמח תפוחי האדמה, אגוז המוסקט והקמח.

  • 07.

    במידה והתערובת מעט דביקה מוסיפים קמח תפוחי אדמה, מתבלים במלח ופלפל. לרוטב:

  • 08.

    מחממים תנור לחום בינוני (140 מעלות) ומרפדים תבנית בינונית בנייר אפייה.

  • 09.

    מערבבים בקערה את משולשי העגבניות עם השמן ועלי האורגנו (מניחים כמה עלים בצד לקישוט).

  • 10.

    מתבלים ב-2/3 כפית מלח ומעט פלפל.

  • 11.

    מסדרים בתבנית ואופים חצי שעה.

  • 12.

    מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח.

  • 13.

    יוצרים מתערובת תפוחי האדמה עיגולים שטוחים (דסקיות) בקוטר 2 ס"מ ומניחים בתוכן ½ כפית גבינת כנען.

  • 14.

    סוגרים לגליל אליפטי קטן ומוארך בקוטר 1 ס"מ (ניתן לחרוץ עם המזלג קישוט על גבי הניוקי).

  • 15.

    מעבירים את הניוקי לסיר ומבשלים כ-4 דקות או עד שהניוקי צפים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 16.

    מסננים את הניוקי ומשאירים בטמפרטורת החדר.

  • 17.

    למחבת גדולה מעבירים את העגבניות והנוזלים מהתבנית ומוסיפים בעדינות את הניוקי.

  • 18.

    מחממים שתי דקות ומגישים בעיטור עלי אורגנו טריים ופרמזן.

הכנת? כאן מדרגים
(171)