ניוקי ממולא בגבינה
ניוקי ממולא בגבינה עם רוטב עגבניות אפויות ואורגנו
המרכיבים ל6 מנות:
- 6 תפוחי אדמה בגודל בינוני עד גדול, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 ביצה
- 6 כפות קמח תפוחי אדמה
- 3 כפות קמח לבן
- ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
- 1 שקית (500 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
- 8 עגבניות חתוכות לשישה משולשים
- 2 ענפי אורגנו טריים
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח ופלפל
- ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה: לניוקי:
-
02.
מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
03.
בסיר גדול עם מים מבשלים את תפוחי האדמה כ-20 דקות או עד שהם מתרככים.
טיימר מופעל
-
04.
מסננים היטב ממי הבישול, מניחים בתבנית ואופים כ-15 דקות כדי "לייבש" מעט את תפוחי האדמה.
טיימר מופעל
-
05.
בעזרת כף לפירה או מעבד מזון מרסקים את תפוח האדמה לפירה חלק.
-
06.
מערבבים את הפירה עם הביצה, קמח תפוחי האדמה, אגוז המוסקט והקמח.
-
07.
במידה והתערובת מעט דביקה מוסיפים קמח תפוחי אדמה, מתבלים במלח ופלפל. לרוטב:
-
08.
מחממים תנור לחום בינוני (140 מעלות) ומרפדים תבנית בינונית בנייר אפייה.
-
09.
מערבבים בקערה את משולשי העגבניות עם השמן ועלי האורגנו (מניחים כמה עלים בצד לקישוט).
-
10.
מתבלים ב-2/3 כפית מלח ומעט פלפל.
-
11.
מסדרים בתבנית ואופים חצי שעה.
-
12.
מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית מלח.
-
13.
יוצרים מתערובת תפוחי האדמה עיגולים שטוחים (דסקיות) בקוטר 2 ס"מ ומניחים בתוכן ½ כפית גבינת כנען.
-
14.
סוגרים לגליל אליפטי קטן ומוארך בקוטר 1 ס"מ (ניתן לחרוץ עם המזלג קישוט על גבי הניוקי).
-
15.
מעבירים את הניוקי לסיר ומבשלים כ-4 דקות או עד שהניוקי צפים.
טיימר מופעל
-
16.
מסננים את הניוקי ומשאירים בטמפרטורת החדר.
-
17.
למחבת גדולה מעבירים את העגבניות והנוזלים מהתבנית ומוסיפים בעדינות את הניוקי.
-
18.
מחממים שתי דקות ומגישים בעיטור עלי אורגנו טריים ופרמזן.