מאפה פסטה עם כרובית צרובה, רוטב בשמל וגבינת חמד | השף הלבן

מאפה פסטה עם כרובית צרובה, רוטב בשמל וגבינת חמד

אם אתם מארחים בערב חורפי קר ומחפשים מנה מרשימה שתפנק את האורחים שלכם, זו המנה, מושחתת וטעימה בטירוף.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מאפה פסטה עם כרובית צרובה, רוטב בשמל וגבינת חמד
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 1 חב' (500 גרם) פסטה בצורת קונכיות
  • מלח אטלנטי דק
  • 40 גרם חמאה תנובה
  • 1 בצל סגול בינוני, קלוף וקצוץ דק
  • 4 כפות שטוחות (40 גרם) קמח לבן
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב 3%
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) יין לבן יבש (או עוד חלב)
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) מים מינרליים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% או שמנת לבישול 15% שומן של השף הלבן
  • 1 חב' (250 גרם) גבינת חמד 16% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 שקית כרובית מוקפאת (800 גרם), סנפרוסט
  • כף חומץ טבעי 5%
  • 2-3 כפות שמן זית
גודל תבנית: לתבנית בגודל 22X35 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    לקבלת מלח אטלנטי דק אפשר לכתוש מלח אטלנטי במכתש ועלי או במטחנה.

  • 02.

    מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית אפייה, מזלפים 2-3 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס, מכניסים למרכז התנור           החם ואופים במשך 17-18 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 03.

    מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות.

  • 04.

    פסטה: בסיר בינוני-גדול מבשלים פסטה במים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן. עם סיום הבישול מסננים ומערבבים עם 22 כפות שמן זית, כדי       שלא תידבק, ומעט מלח אטלנטי דק. שמים בצד.

  • 05.

    רוטב בשמל: בסיר בינוני על אש נמוכה ממסים חמאה. כשהחמאה נמסה מגבירים  לאש גבוהה ומחממים מעט. מוסיפים בצל סגול קצוץ ומטגנים           דקה. מנמיכים לאש בינונית ומטגנים עוד דקה. מנמיכים לאש נמוכה-בינונית ומטגנים עוד 2 דקות או עד להזהבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    מוסיפים קמח ומערבבים בזריזות.

  • 07.

    מוסיפים בבת אחת חלב, יין לבן ומים ומערבבים במהירות, עד לפירוק כל גושי הקמח.

  • 08.

    מוסיפים שמנת מתוקה וקוביות גבינת חמד ומערבבים. מבשלים כחמש דקות על אש נמוכה-בינונית או עד להמסה כמעט מלאה של הגבינה. טועמים       ומתבלים במעט מאוד מלח אטלנטי דק (זכרו נא שהגבינה מלוחה ושהכרובית והפסטה הומלחו).

  • 09.

    הרכבה ואפייה: מערבבים (בסיר הפסטה) פסטה מבושלת, רוטב בשמל ופרחי כרובית צרובים. יוצקים לתבנית מלבנית, מכניסים לתנור ואופים               במשך  25-27 דקות או עד להזהבה טובה. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:27:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.