מתכון טליטלה ברוטב שמנת פטריות | השף הלבן

טליטלה ברוטב שמנת פטריות

לא מכירים מישהו שיסרב למנת פסטה בשמנת ופטריות.

מאת: שף יניב פרטוש – תמיר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טליטלה ברוטב שמנת פטריות

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1 חבילה טליאטלה 500 גרם ברילה
  • 2 חבילות פטריות שמפניון ו/או אחרות חתוכות לרבעים
  • 1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 גביע שמנת לבישול 10% מופחתת שומן מסדרת השף הלבן
  • 50 גרם (1/2 שקית) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 0.5 כוס חלב תנובה
  • מעט קמח לבן
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 2 עלי דפנה
  • 2 גרעיני פלפל אנגלי
  • מעט אגוז מוסקט
  • סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הטליטלה לפי הוראת היצרן ומניחים בצד.

  • 02.

    מאדים בסיר את הבצל עם החמאה, מוסיפים פלפל אנגלי ועלי דפנה.

  • 03.

    מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות כ- 5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    יוצקים לסיר את השמנת והחלב מתבלים ומביאים לרתיחה.

  • 05.

    יוצקים לרוטב מעט בלילת קמח וממשיכים לבישול כ- 10 דק' נוספות תוך כדי ערבוב מתמיד.

  • 06.

    טועמים ומשפרים טעם. להגשה: מסדרים את הטליטלה בצלחת הגשה יוצקים את הרוטב מגרדים מעל מעט פרמזן ומקשטים בעלה בזיליקום טרי.

הכנת? כאן מדרגים
(205)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.