לינגוויני ברוטב לימון ושעועית ירוקה | השף הלבן

לינגוויני ברוטב לימון ושעועית ירוקה

שעועית ירוקה ולימון זו אהבה שלי והפעם החלטתי לצוות אותה לאהבה נוספת, מלכת הפחמימות – הפסטה! אבל קבלו לינגוויני ברוטב לימון שומי עם שעועית ירוקה ופרמז'ן, ביס חלום.

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: תומר אומנסקי

המרכיבים ל4-6 מנות:

לרכישה >>
לפסטה:
  • 500 גרם פסטה לבחירתכם (אני בחרתי לינגווני)
  • 300 גרם שעועית ירוקה עדינה מוקפאת של סנפרוסט
  • 100 גרם פתיתי פרמז'ן השף הלבן להגשה
לרוטב:
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 25 גרם חמאה להשלמת הרוטב
  • רבע כוס שמנת 38% של השף הלבן
  • 6 שיני שום כתוש
  • חצי פלפל צ'ילי חתוך דק דק
  • מיץ מלימון שלם
  • גרידה מלימון שלם
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • מי בישול פסטה במידת הצורך (בערך כוס)

הוראות הכנה:

  • 01.

    נבשל את הפסטה בהתאם להוראות היצרן. נשמור כוס ממי הבישול בצד.

  • 02.

    נחלוט את השעועית במים רותחים עם מלח כשתי דקות, נסנן ונעביר למי קרח לעצירת הבישול.

  • 03.

    במחבת גדולה או סוטאז' נחמם חמאה ונוסיף פנימה את השום הכתוש והצ'ילי, נטגן כדקה עד להזהבה קלה.

  • 04.

    נסחט פנימה את הלימון ונערבב היטב, נוסיף את השמנת ונאחד.

  • 05.

    נגרד פנימה גרידת לימון, נתבל במלח ופלפל שחור ונטעם.

  • 06.

    נוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה עד לקבלת רוטב עשיר.

  • 07.

    נוסיף את יתרת החמאה הקרה ונערבב היטב.

  • 08.

    נוסיף את הפסטה ונערבב היטב הכל ביחד, לבסוף נוסיף את השעועית ונגרד פרמז'ן.

הכנת? כאן מדרגים
(25)