לינגוויני ברוטב לימון ושעועית ירוקה
שעועית ירוקה ולימון זו אהבה שלי והפעם החלטתי לצוות אותה לאהבה נוספת, מלכת הפחמימות – הפסטה! אבל קבלו לינגוויני ברוטב לימון שומי עם שעועית ירוקה ופרמז'ן, ביס חלום.
המרכיבים ל 4-6 מנות:
- 500 גרם פסטה לבחירתכם (אני בחרתי לינגווני)
- 300 גרם שעועית ירוקה עדינה מוקפאת של סנפרוסט
- 100 גרם פתיתי פרמז'ן השף הלבן להגשה
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 25 גרם חמאה להשלמת הרוטב
- רבע כוס שמנת 38% של השף הלבן
- 6 שיני שום כתוש
- חצי פלפל צ'ילי חתוך דק דק
- מיץ מלימון שלם
- גרידה מלימון שלם
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- מי בישול פסטה במידת הצורך (בערך כוס)
הוראות הכנה:
- 
								01.
								נבשל את הפסטה בהתאם להוראות היצרן. נשמור כוס ממי הבישול בצד. 
- 
								02.
								נחלוט את השעועית במים רותחים עם מלח כשתי דקות, נסנן ונעביר למי קרח לעצירת הבישול. 
- 
								03.
								במחבת גדולה או סוטאז' נחמם חמאה ונוסיף פנימה את השום הכתוש והצ'ילי, נטגן כדקה עד להזהבה קלה. 
- 
								04.
								נסחט פנימה את הלימון ונערבב היטב, נוסיף את השמנת ונאחד. 
- 
								05.
								נגרד פנימה גרידת לימון, נתבל במלח ופלפל שחור ונטעם. 
- 
								06.
								נוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה עד לקבלת רוטב עשיר. 
- 
								07.
								נוסיף את יתרת החמאה הקרה ונערבב היטב. 
- 
								08.
								נוסיף את הפסטה ונערבב היטב הכל ביחד, לבסוף נוסיף את השעועית ונגרד פרמז'ן. 
 
									


