לזניה פטריות וגבינה – מתכון למנה טעימה במיוחד | השף הלבן

לזניה פטריות וגבינה

לזניה עשירה עם שני רטבים, עגבניות ושמנת-פטריות, שילוב מושלם, שמנתי, ומעודן. לחובבי בשר – אפשר להחליף את רוטב העגבניות ברוטב בולונז. ההשקעה משתלמת!

מאת: הגר בן יוסף
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה פטריות וגבינה

המרכיבים ל 8-6:

רוטב עגבניות:
  • 1 קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות (רגיל בלי טעמים)
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 1 קוביה בזיליקום (קנור)
רוטב שמנת פטריות:
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון
  • 3 שיני שום
  • 1 בצל גדול
  • 1 שמנת לבישול
  • פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח
  • 1/2 קוביית בזיליקום של קנור (לא חובה)
  • 1/4 כוס יין לבן (לא חובה)
להרכבה:
  • 300-200 גבינה בולגרית מוגררת
  • 200 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת
  • 12 פרוסות גבינה צהובה
  • 1 חבילת דפי לזניה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים בהכנת הרטבים:רוטב עגבניות: מטגנים/מרככים את הבצל בשמן זית ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות וגם חצי כוס מים. נותנים לרוטב להצטמצם מעט ומוסיפים מלח (מעט מאוד כי מוסיפים בהמשך גבינה בולגרית), פלפל שחור, 1/2 קובית בזיליקום (או בזיליקום טרי).רוטב שמנת פטריות: מטגנים בשמן זית בצל פרוס וחצוי יחד עם שום עד לשקיפות/שחימות קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות (או פרוסות) לטיגון של כחמש דקות (גם אם נשארו "מיצים" של הפטריות – זה מוסיף טעם לרוטב). מוסיפים שמנת לבישול , יין ותבלינים ומבשלים כ-10-5 דקות עד להצטמצמות קלה של הרוטב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    הרכבת הלזניה: לוקחים 2 כפות מרוטב העגבניות עם 2 כפות מים ומפזרים בתבנית בגודל של תבנית חד פעמית מרובעת בינונית. מניחים מעל את דפי הלזניה (בערך 5 דפים עם שיפוצים). מניחים מעל דפי הלזניה 1/3 מכמות רוטב העבניות, מעליו חצי מרוטב האלפרדו, ומפזרים מעל 1/3 מהבולגרית, 1/3 מהפרמזן, ו-6-5 פרוסות גבינה צהובה. חוזרים שוב על אותו הסדר: עלי לזניה, רוטב עגבניות, אלפרדו, בולגרית, ללא פרמזן וגבינה צהובה. ושוב - מניחים מעל דפי לזניה, עליהם מרוטב העגבניות שנשאר, מבולגרית שנשארה, הגבינה הצהובה ומעל הכל מפזרים את כל הפרמזן שנותרה. 

  • 03.

     מכניסים מכוסה לתנור שחומם מראש לחום של 200-180 מעלות. לאחר חצי שעה מוציאים את הלזניה, מסירים את הכיסוי ומחזירים להשחמה לעשר דקות נוספות. 

הכנת? כאן מדרגים
(96)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.