לזניה חלבית כפרית - מנה שלא תרצו להפסיק לאכול | השף הלבן

לזניה חלבית כפרית

לזניה חלבית יפה וקלה להכנה עם רוטב עגבניות ושלוש גבינות. מתאימה לארוחת צהריים חלבית, לארוחת ערב קלילה או לאירוח.
איך להכין לזניה טעימה? מתכון ללזניה מצוינת מתחיל עם חומרים משובחים: הצטיידו בגבינות האהובות עליכם ובעגבניות מרוסקות תוצרת איטליה, והכינו את הגרסה הנהדרת הזו ללזניה קרמית שתשדרג את ארוחת הצהריים שלכם ותפתיע את כל בני המשפחה.

מאת: ערן בילדנר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה חלבית כפרית

המרכיבים ל12 מנות:

  • 1 בצל
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם)
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט סוכר
  • אורגנו
  • 2 ביצים
  • 2 גביעי קוטג' תנובה
  • 70 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" / עמק מגוררת
  • 100 גרם גבינת פטה בולגרית מגוררת
  • 1 קופסת אטריות ללזניה
גודל תבנית: תבנית מרובעת 24X24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הבצל לחתיכות דקות, מחממים במחבת שמן זית ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.

  • 02.

    מוסיפים את העגבניות המרוסקות לבצל וממשיכים לבשל על אש בינונית. כותשים את שתי שיני השום ומוסיפים לרוטב. מוסיפים מלח, סוכר, פלפל, ואורגנו לפי הטעם.

  • 03.

    ממשיכים לבשל את התערובת עד לנקודת רתיחה, ולאחר מכן מורידים מן האש. 

  • 04.

    טוחנים את הרוטב במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת רוטב חלק וקטיפתי.

  • 05.

    להכנת תערובת הגבינות: מערבבים בקערה את הביצים, הקוטג' ו-50 גרם גבינת פרמז'ן או עמק. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם הרצוי.

  • 06.

    מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

  • 07.

    להרכבת הלזניה: בתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה מסדרים שכבה של אטריות שיכסו את כל התבנית. יוצקים עליה מתערובת הגבינה ומרוטב העגבניות (שליש כמות של כל רוטב) ומשטחים באופן שווה ואחיד על אטריות הלזניה. מפזרים מעל ברפרוף מעט מגבינת הפטה.

  • 08.

    חוזרים על הרכבת שלוש השכבות באותו האופן פעמיים נוספות.

  • 09.

    לסיום, מפזרים את מה שנשאר מגבינת הפרמז'ן או העמק על גבי השכבה העליונה של הלזניה.

  • 10.

    מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כעשרים דקות. לאחר עשרים הדקות מורידים מן התבנית את נייר האלומיניום ואופים את הלזניה עוד עשרים דקות נוספות.

  • 11.

    מגישים חם לצד סלט ירקות.

  • 12.

    בתאבון!

הידעת?

ישנם מעט מטבחים יותר אהובים ברחבי העולם מאשר המטבח האיטלקי. אם זה פסטה, פיצה או ריזוטו, אין אחד שלא אוהב את כוכבי המטבח האיטלקי. אולם, ישנה מנה כל כך אהובה שהיא הפכה חתול מצויר למעריץ מספר אחד שלה. הלזניה, אחד המאכלים האהובים בעולם ואוכל הנוחות האולטימטיבי. אז אספו את כל בני המשפחה והחברים סביב שולחן האוכל, כי המתכון הלזניה הזה עם שכבות עשירות ברוטב בשר, רוטב פרמזן לבן, בתוספת כמות מושלמת של גבינת מוצרלה, ישביע את כולם. מתאימה לארוחת צהריים חלבית, לארוחת ערב קלילה או לאירוח. רק הצטיידו בגבינות האהובות עליכם ובעגבניות מרוסקות תוצרת איטליה, והכינו את הגרסה הנהדרת הזו ללזניה קרמית שתשדרג כל ארוחה לחוויה קולינרית היישר מאיטליה.

הכנת? כאן מדרגים
(4210)