לזניה ירקות, קוטג' וגבינות – מתכון קלאסי וטעים | השף הלבן

לזניה ירקות, קוטג' וגבינות

מתכון לארוחת ערב מושלמת: לזניה קלאסית עם תערובת גבינות, ברוקולי, עגבניות ופטריות במינימום מאמץ שלא תוכלו להפסיק לאכול

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה ירקות, קוטג' וגבינות

המרכיבים לתבנית בגודל 20*28 10 מנות:

לציפוי:
  • 50 גרם (1/2 שקית) פתיתי פרמזן "השף הלבן" של "השף הלבן"
  • חבילת עלי לזניה (לא מבושלים)
לתערובת הירקות:
  • 1 תפרחת ברוקולי חתוכה לפרחים קטנים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף וקצוץ גס
  • 2 פלפלים חתוכים לרצועות בעובי 2 ס"מ
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות בעובי 1 ס"מ
  • פלפל שחור גרוס
לתערובת הגבינות:
  • 2 גביעים קוטג' "תנובה" 5% מופחת נתרן
  • 300 גרם (11/2 שקיות) פתיתי עמק "השף הלבן"
  • 411 גרם (קופסה קטנה) עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות!)
  • 3 ביצים טרופות
  • 1/4 כוס פירורי לחם

הוראות הכנה:

  • 01.

     מכינים את הירקות: חולטים את הברוקולי כ-2 דקות במים רותחים ומסננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שמתרכך. מוסיפים פלפלים ופטריות, מפלפלים ומקפיצים כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הברוקולי החלוט ומערבבים. מעבירים למסננת ומצננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים את חומרי תערובת הגבינות בקערה, ממליחים ומפלפלים.

  • 04.

    מרכיבים את הלזניה: מניחים 3 עלי לזניה צמודים זה לזה בתחתית תבנית משומנת. מסדרים מעל מחצית מהירקות ויוצקים שליש מתערובת הגבינות. מסדרים שכבה נוספת: 3 עלי לזניה, יתרת הירקות ושליש מתערובת הגבינות. מניחים את יתרת עלי הלזניה, יוצקים את יתרת תערובת הגבינות.

  • 05.

    מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-40 דקות. עד לשלב הזה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את הפרמזן ואופים כ-20 דקות נוספות ללא כיסוי עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(686)