לזניה ירקות, קוטג' וגבינות
מתכון לארוחת ערב מושלמת: לזניה קלאסית עם תערובת גבינות, ברוקולי, עגבניות ופטריות במינימום מאמץ שלא תוכלו להפסיק לאכול
המרכיבים לתבנית בגודל 20*28 10 מנות:
- 50 גרם (1/2 שקית) פתיתי פרמזן "השף הלבן" של "השף הלבן"
- חבילת עלי לזניה (לא מבושלים)
- 1 תפרחת ברוקולי חתוכה לפרחים קטנים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קלוף וקצוץ גס
- 2 פלפלים חתוכים לרצועות בעובי 2 ס"מ
- 1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות בעובי 1 ס"מ
- פלפל שחור גרוס
- 2 גביעים קוטג' "תנובה" 5% מופחת נתרן
- 300 גרם (11/2 שקיות) פתיתי עמק "השף הלבן"
- 411 גרם (קופסה קטנה) עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות!)
- 3 ביצים טרופות
- 1/4 כוס פירורי לחם
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הירקות: חולטים את הברוקולי כ-2 דקות במים רותחים ומסננים היטב.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שמתרכך. מוסיפים פלפלים ופטריות, מפלפלים ומקפיצים כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הברוקולי החלוט ומערבבים. מעבירים למסננת ומצננים היטב.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים את חומרי תערובת הגבינות בקערה, ממליחים ומפלפלים.
-
04.
מרכיבים את הלזניה: מניחים 3 עלי לזניה צמודים זה לזה בתחתית תבנית משומנת. מסדרים מעל מחצית מהירקות ויוצקים שליש מתערובת הגבינות. מסדרים שכבה נוספת: 3 עלי לזניה, יתרת הירקות ושליש מתערובת הגבינות. מניחים את יתרת עלי הלזניה, יוצקים את יתרת תערובת הגבינות.
-
05.
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-40 דקות. עד לשלב הזה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.
טיימר מופעל
-
06.
מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את הפרמזן ואופים כ-20 דקות נוספות ללא כיסוי עד להזהבה.
טיימר מופעל