לזניה חלבית קלאסית עם שלל עגבניות | השף הלבן

לזניה חלבית קלאסית

אין כמו הטעם המדהים של לזניה חלבית, המשלבת עגבניות בשלות מרוסקות עם תוספת מפנקת של רסק עגבניות ועוד כמה שיני שום

מאת: אסתר פלח
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה חלבית קלאסית

המרכיבים ל10 מנות:

  • עלי לזניה לריפוד התבנית לשלוש שכבות
  • 1 גביע קוטג' 5-9% "תנובה"
  • 1 גביע גבינה לבנה 5-9% "תנובה"
  • 200-300 גרם גבינה צהובה מגורדת כגון "עמק"
רוטב:
  • 1 קילו עגבניות בשלות מרוסקות
  • רסק עגבניות
  • כמה שיני שום פרוסות
  • פלפל שחור, אורגנו, טימין, בזיליקום, מעט מכל דבר טרי או יבש

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את שלושת סוגי הגבינות, טועמים ואם צריך מוסיפים מלח.

  • 02.

    רוטב:עגבניות בשלות מרוסקות. מכניסים לסיר ומוסיפים כמה כפות רסק עגבניות כמה שיני שום פרוסות, מלח, פלפל שחור, אורגנו, טימין, בזיליקום, מעט מכל דבר טרי או יבש. מוסיפים בערך 1/2 כוס מים ומבשלים על אש קטנה.

  • 03.

    עכשיו ההרכבה: בעזרת מצקת יוצקים רוטב עגבניות על תחתית התבנית - לא הרבה. ואז שופכים 1/2 מכמות הגבינה. יוצקים שוב רוטב ואז מכסים שוב בעלי לזניה. ושכבה שנייה של גבינה ושוב רוטב ושוב עלים. על העלים יוצקים כמות נדיבה של רוטב ומפזרים גבינה צהובה איזה שרוצים.

  • 04.

    מכניסים לתנור עד שהגבינה מבעבעת והעלים רכים. הלזניה החלבית מעט רוקדת בהתחלה, אבל היא מתייצבת כאשר היא מתקררת. הכמות היא לתבנית בינונית חד פעמית.

הכנת? כאן מדרגים
(4882)