לזניה חלבית קלאסית
אין כמו הטעם המדהים של לזניה חלבית, המשלבת עגבניות בשלות מרוסקות עם תוספת מפנקת של רסק עגבניות ועוד כמה שיני שום
המרכיבים ל10 מנות:
- עלי לזניה לריפוד התבנית לשלוש שכבות
- 1 גביע קוטג' 5-9% "תנובה"
- 1 גביע גבינה לבנה 5-9% "תנובה"
- 200-300 גרם גבינה צהובה מגורדת כגון "עמק"
- 1 קילו עגבניות בשלות מרוסקות
- רסק עגבניות
- כמה שיני שום פרוסות
- פלפל שחור, אורגנו, טימין, בזיליקום, מעט מכל דבר טרי או יבש
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את שלושת סוגי הגבינות, טועמים ואם צריך מוסיפים מלח.
-
02.
רוטב:עגבניות בשלות מרוסקות. מכניסים לסיר ומוסיפים כמה כפות רסק עגבניות כמה שיני שום פרוסות, מלח, פלפל שחור, אורגנו, טימין, בזיליקום, מעט מכל דבר טרי או יבש. מוסיפים בערך 1/2 כוס מים ומבשלים על אש קטנה.
-
03.
עכשיו ההרכבה: בעזרת מצקת יוצקים רוטב עגבניות על תחתית התבנית - לא הרבה. ואז שופכים 1/2 מכמות הגבינה. יוצקים שוב רוטב ואז מכסים שוב בעלי לזניה. ושכבה שנייה של גבינה ושוב רוטב ושוב עלים. על העלים יוצקים כמות נדיבה של רוטב ומפזרים גבינה צהובה איזה שרוצים.
-
04.
מכניסים לתנור עד שהגבינה מבעבעת והעלים רכים. הלזניה החלבית מעט רוקדת בהתחלה, אבל היא מתייצבת כאשר היא מתקררת. הכמות היא לתבנית בינונית חד פעמית.