עלי גפן על מצע סויה בסגנון גבינה לבנה בניחוח טוסקנה
בואו ליהנות מהגרסה הטבעונית לעלי גפן ממולאים
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: חיים יוסף
עיצוב: ענת לבל
המרכיבים ל3-4:
- 30 עלי גפן משומרים - שטופים היטב
- 200 גרם אורז, מבושל לפי הוראות היצרן
- 50 גרם טופו משי מגורר
- 2 מיכלים (500 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה "טוסקנה", סויה תנובה
- פטרוזיליה קצוצה
- שני לימונים
- 4 כפות שמן זית
- שמיר
- רכז לימונים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מערבבים את האורז עם 2 חבילות גבינת סויה בסגנון טוסקנה, חצי כוס פטרוזיליה קצוצה, שתי כפות שמיר ( לאחובה) ו- 50 גרם טופו משי מגורר.
-
02.
משטחים את העלים על משטח עבודה כשהעלים כלפי מטה. בכל מרכז עלה מניחים כף גדושה של תערובת גבינת הסויה והאורז ומקפלים את העלה לצורת כדור.
-
03.
מניחים את כדורי עלי הגפן בתבנית אפייה. בקערית מערבבים מיץ משני לימונים סחוטים, 4 כפות שמן זית ו- 1 כף רכז לימונים שופכים על עלי הגפן ושולחים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה. הגשה: מגישים את העלי גפן על כף גבינת טוסקנה.
הכנת? כאן מדרגים