ספרינג-רולס (ללא גלוטן)
עוד דרך מצוינת לאכול ירקות וגבינה. מנה קלה וצבעונית
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל16 יחידות:
- 16 דפי אורז מרובעים 20*20 או עגולים בקוטר 22
- למילוי:
- 1 חבילת צפתית 5% או חמד 5% פיראוס חתוכה למקלות
- גזר חתוך לרצועות דקות
- 2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
- 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
- בצל ירוק, החלק הירוק, חתוך למקטעים של 10 ס"מ
- לרוטב:
- 2 עגבניות בשלות
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים קערת מים ואת מרכיבי המילוי ליד משטח העבודה. טובלים עלה אורז במים כ 30 שניות עד שהוא מתרכך, מנערים ומניחים על משטח העבודה. מסדרים ירקות וגבינה או טופו ב 1/3 הקדמי של העלה ומגלגלים במהודק גלגול אחד. מקפלים פנימה שוליים מימין ומשמאל וממשיכים לגלגל לגליל. חוזרים על הפעולה עם יתר העלים.
-
02.
מגררים את העגבניות על פומפיה או טוחנים ומערבבים עם יתר מרכיבי המילוי. להגשה חוצים את הספרינגרולס באלכסון ומגישים עם הרוטב.
הכנת? כאן מדרגים