מליצאנס פפוצקיה - חציל ממולא בפטה ורוטב עגבניות | השף הלבן

מליצאנס פפוצקיה – חציל ממולא בפטה ורוטב עגבניות

חצילים עגבניות ופטה – שילוב קלאסי מנצח. כשאופים אותם יחד מתקבלת מנה צמחונית נהדרת

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מליצאנס פפוצקיה - חציל ממולא בפטה ורוטב עגבניות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

  • 3 חצילים חצויים לאורכם
  • מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כוס רוטב עגבניות ביתי או מוכן
  • 100 גרם גבינת פטה 5% "פיראוס" מפוררת
  • גבינת פטה 5% "פיראוס" מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    חורצים את בשר החצילים שתי וערב בעומק של כ 2 ס"מ (לא עד הסוף), בוזקים מלח ומשהים חצי שעה. מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מנגבים במגבות נייר את הנוזלים מהחצילים ומניחים בתבנית כשקליפת החציל כלפי מעלה. דוקרים את הקליפה במזלג ואופים 30-40 דקות עד שבשר החציל רך.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 02.

    הופכים את החצילים בתבנית כך שהקליפה כעת כלפי מטה. מטפטפים מעט שמן זית על החציל, שמים 2 כפות רוטב עגבניות ומערבבים קלות עם בשר החציל. מפזרים פטה, מזלפים את יתרת שמן הזית ואופים כ 20 דקות עד שהגבינה נמסה. בוזקים אורגנו או פטרוזיליה ומגישים.* להכנת רוטב עגבניות ביתי מהיר: שמים בסיר 1 קופסאת (800 גרם) עגבניות קלופות עם 4 שיני שום, 1 קופסאת (100 גרם) רסק עגבניות, 1 תמר מיובש או 1 כפית סוכר חום, 1/2 כוס מים, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מבשלים 15 דקות עם מכסה, 15 דקות בלי מכסה, מסירים מהאש וטוחנים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.