מליצאנס פפוצקיה – חציל ממולא בפטה ורוטב עגבניות
חצילים עגבניות ופטה – שילוב קלאסי מנצח. כשאופים אותם יחד מתקבלת מנה צמחונית נהדרת
המרכיבים ל6:
- 3 חצילים חצויים לאורכם
- מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כוס רוטב עגבניות ביתי או מוכן
- 100 גרם גבינת פטה 5% "פיראוס" מפוררת
- גבינת פטה 5% "פיראוס" מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
חורצים את בשר החצילים שתי וערב בעומק של כ 2 ס"מ (לא עד הסוף), בוזקים מלח ומשהים חצי שעה. מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מנגבים במגבות נייר את הנוזלים מהחצילים ומניחים בתבנית כשקליפת החציל כלפי מעלה. דוקרים את הקליפה במזלג ואופים 30-40 דקות עד שבשר החציל רך.
טיימר מופעל
-
02.
הופכים את החצילים בתבנית כך שהקליפה כעת כלפי מטה. מטפטפים מעט שמן זית על החציל, שמים 2 כפות רוטב עגבניות ומערבבים קלות עם בשר החציל. מפזרים פטה, מזלפים את יתרת שמן הזית ואופים כ 20 דקות עד שהגבינה נמסה. בוזקים אורגנו או פטרוזיליה ומגישים.* להכנת רוטב עגבניות ביתי מהיר: שמים בסיר 1 קופסאת (800 גרם) עגבניות קלופות עם 4 שיני שום, 1 קופסאת (100 גרם) רסק עגבניות, 1 תמר מיובש או 1 כפית סוכר חום, 1/2 כוס מים, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מבשלים 15 דקות עם מכסה, 15 דקות בלי מכסה, מסירים מהאש וטוחנים.
טיימר מופעל