דפי אורז מטוגנים במילוי גבינת פטה וירקות שורש
דפי אורז הם חומר גלם נהדר. הפעם השתמשנו בהם למנה ים תיכונית שמשלבת ירקות וגבינת פטה שמטגנים קלות. קיבלנו רולים חמימים טעימים בטירוף שהם גם ללא גלוטן.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל5:
- 1 + 1 כפות שמן זית
- 1/2 שורש סלרי קלוף חתוך לגפרורים דקים או 2 ענפי סלרי חתוכים לגפרורים באורך 10 ס"מ
- 2 גזרים קלופים חתוכים לגפרורים באורך 10 ס"מ
- 1 קולורבי קלוף חתוך לגפרורים דקים
- מלח, פלפל
- 5 דפי אורז
- 1/2 קובייה (125 גרם) גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס", חתוכה למלבנים בעובי 1סמ"ר
- בצל ירוק חתוך למקטעים באורך 10 ס"מ
להגשה: רוטב חרדל דבש "אוליביה" (או רוטב אחר לסלט)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים 1 כף שמן במחבת, מצרפים את הירקות (למעט בצל ירוק) ומטגנים במחבת מכוסה תוך כדי ערבוב מידי פעם, כ 2 דקות עד שהירקות מתרככים אך עדין פריכים. ממליחים ומפלפלים מעט, מערבבים, מוציאים ומצננים.
טיימר מופעל
-
02.
מכינים קערת מים רחבה וטובלים בה דף אורז כ-20 שניות עד שהוא נעשה גמיש אך לא רך מאוד. פורשים על משטח העבודה ומניחים ב-1/3 דף הקרוב, לאורכו, פטה, בצל ירוק וירקות מוקפצים. מקפלים שוליים שמאליים וימניים כלפי פנים ומגלגלים לגליל מהודק. חוזרים על הפעולות עם יתר הדפים.
-
03.
מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את הדפים הממולאים משני צידיהם כ-2 דקות עד הזהבה. מגישים מיד חם עם רוטב בצד לטבילה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים