פילה אמנון בתנור עם תפוחי אדמה קריספיים
המתכון המושלם לדג אמנון: פילה אמנון בתנור עם תפוחי אדמה קריספיים שפשוט אי אפשר לעמוד בפניהם. פתרון מצוין לארוחת צהריים או אפילו מנת חג מהירה
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל2-3 מנות:
- 3 יחידות פילה אמנון "דגי תנובה" מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
- 1 חבילת תפוחי אדמה זעירים לתנור
- 1/2 כוס שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- 4 כפות כוסברה טריה קצוצה
- 1 כפית שום גבישי
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
גודל תבנית: תבנית תנור או תבנית מלבנית בינונית
הוראות הכנה:
-
01.
מנקים וחותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות
-
02.
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית התנור בשכבה אחידה
-
03.
מניחים את הדג על גבי תפוחי האדמה
-
04.
מערבבים בקערה שמן זית, מיץ לימון, כוסברה קצוצה, מלח, פלפל גרוס ושום גבישי ומורחים את הרוטב על הדג ותפוחי האדמה
-
05.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות. בתאבון!
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים