פילה אמנון בתנור עם תפוחי אדמה קריספיים - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פילה אמנון בתנור עם תפוחי אדמה קריספיים

המתכון המושלם לדג אמנון: פילה אמנון בתנור עם תפוחי אדמה קריספיים שפשוט אי אפשר לעמוד בפניהם. פתרון מצוין לארוחת צהריים או אפילו מנת חג מהירה

מאת: אינס ינאי
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פילה אמנון בתנור עם תפוחי אדמה קריספיים
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל2-3 מנות:

  • 3 יחידות פילה אמנון "דגי תנובה" מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
  • 1 חבילת תפוחי אדמה זעירים לתנור
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • 4 כפות כוסברה טריה קצוצה
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
גודל תבנית: תבנית תנור או תבנית מלבנית בינונית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנקים וחותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות

  • 02.

    מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית התנור בשכבה אחידה

  • 03.

    מניחים את הדג על גבי תפוחי האדמה

  • 04.

    מערבבים בקערה שמן זית, מיץ לימון, כוסברה קצוצה, מלח, פלפל גרוס ושום גבישי ומורחים את הרוטב על הדג ותפוחי האדמה

  • 05.

    מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות. בתאבון!

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(7)