סלט פסטה קיץ
סלט פסטה צבעוני, קליל ומרענן, שמביא איתו את כל הטעמים של הקיץ לצלחת אחת. השילוב של פסטה מבושלת, עגבניות שרי מתוקות, זיתי קלמטה עסיסיים, קוביות גבינה בולגרית ועלי בזיליקום טריים – יוצר סלט מושלם לאירוח או לארוחה קלילה.
הטוויסט? טופינג של שמנת חמוצה עם עגבנייה סחוטה ושמן זית שנותן ביס קרמי ומרענן במיוחד. בין אם אתם מארחים, יוצאים לפיקניק או פשוט רוצים לאכול משהו טעים וצבעוני – זה הסלט בשבילכם.

המרכיבים ל 8 מנות:
- חבילה פסטה שאוהבים - 500 גרם
- 50 עגבניות שרי מיקס - 750 גרם
- פחית זיתי קלמטה מגולענים - 250 גרם מסונן
- גבינה בולגרית מעודנת פיראוס (200 גרם) חתוכה לקוביות
- 10 עלי בזיליקום טרי
- כף אורגנו יבש
- 2 כפות שמן זית
- ** מלח / פלפל / תבלינים אחרים יש להוסיף רק לאחר ערבוב וטעימה
- גביע שמנת חמוצה תנובה 15% או 27% - 200 מ״ל
- כף שמן זית
- עגבנייה גדולה אדומה ובשלה
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים חבילה של פסטה שאוהבים לפי הוראות יצרן בגב האריזה, מסננים, שוטפים תחת מים קרים ומניחים בצד לצינון במסננת.
-
02.
במקביל חותכים את העגבניות לרבעים.
-
03.
בקערה עמוקה וגדולה מערבבים את כל המצרכים יחד ואת עלי הבזיליקום חותכים או קוצצים פנימה.
-
04.
מערבבים היטב ואז טועמים - במקרה הצורך מוסיפים מלח ו/או תבלינים נוספים שאוהבים.
-
05.
מעבירים לצלחת הגשה, מעל מניחים גביע שמנת חמוצה, עלייה מזלפים שמן זית וסוחטים עגבנייה.
-
06.
בתאבון - הסלט הכי טעים לקיץ.