סלט קרוטוני טופו
בת-שי מציגה – סלט מפנק ומלא בחלבון עם טופו של תנובה אלטרנטיב
המרכיבים לקערת סלט גדולה:
- חבילת טופו בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות קורנפלור
- כפית שטוחה של פפריקה
- 2 כפות שום גבישי
- קורט מלח
- כף סויה
- פתיתי צ׳ילי לפי מידת חריפות רצויה
- פלפל שחור
- שני ראשי חסה סלנובה
- שני גבעולי בצל ירוק
- חצי בצל סגול פרוס
- חופן תותים
- אגס פרוס
- חופן פקאן טבעי/קלוי
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף בלסמי
- כפית חרדל גרגירים
- כף מייפל
- מיץ מחצי לימון
- מלח פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
נתחיל בניקוז הטופו מנוזלים וייבוש הטופו בעזרת מגבת נייר.
-
02.
נפרוס את הטופו לקוביות, נפזר על קרש חיתוך ונספוג שנית עם נייר סופג.
-
03.
נעביר לקערה ונוסיף את שמן הזית, הקורנפלור, התבלינים והסויה ונערבב היטב עד שכל הטופו מכוסה היטב בבלילה. ישנן שתי אופציות להכנת הקרוטונים:
-
04.
- הקפצת הטופו במחבת נון סטיק עם מעט שמן זית, על אש בינונית במשך מספר דקות עד להשחמה וקריספיות של הטופו.
-
05.
- קרוטוני טופו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. נפרוש על רשת התנור נייר אפייה ועליו נפזר את הטופו, נאפה במשך 20-30 דקות עד שהטופו יקבל מרקם קראנצ׳י, ואחת לכמה דקות נערבב מעט את הטופו על המגש כדי לקבל צריבה אחידה מכך הכיוונים.
טיימר מופעל
-
06.
נצנן מעט את הטופו, בקערה רחבה נסדר את כל הירקות, נאחד יחד את כל רכיבי הרוטב בכלי נפרד ונשקשק היטב.
-
07.
נרכיב יחד את כל רכיבי הסלט, קרוטוני הטופו שלנו, הירקות, הפירות והרוטב.
-
08.
בתיאבון!