סלט שוק עם פיראוס בולגרית 5% וקרוטוני פיתה זעתר | השף הלבן

סלט שוק עם פיראוס בולגרית 5% וקרוטוני פיתה זעתר

סלט שוק פשוט, קל וממכר עם גבינה פיראוס בולגרית 5%

סלט שוק עם פיראוס בולגרית 5% וקרוטוני פיתה זעתר מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט שוק עם פיראוס בולגרית 5% וקרוטוני פיתה זעתר

המרכיבים ל4 :

מרכיבים:
  • 8 מלפפונים מיני או 3 מלפפונים רגילים
  • 15 עגבניות שרי תמר או 2 עגבניות רגילות
  • 5 צנוניות ללא הגבעול
  • 1 גזר בינוני קלוף
  • 4 פרחי כרובית טרייה
  • 1/3 בצל סגול קלוף
  • 10 זיתים מגולענים
  • 100 גרם גבינה פיראוס בולגרית 5%
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
לקרוטונים:
  • 1 פיתה רגילה או 2 פיתות מיני
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית גדושה זעתר עם שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    קורעים את הפיתה לצ'אנקים בגודל 3-4 ס"מ בערך ומעבירים לתבנית תנור.

  • 02.

    מזלפים שמן זית ומפזרים זעתר ומערבבים היטב.

  • 03.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-30 דקות או עד הזהבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    מצננים ובינתיים מכינים את הסלט.

  • 05.

    חותכים גס את הירקות: מלפפונים, עגבניות וגזר.

  • 06.

    חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הצנוניות חותכים לרבעים. אם הצנוניות גדולות אפשר לחתוך כל רבע שוב לחצי.

  • 07.

    חותכים את הבצל הסגול לקוביות.

  • 08.

    קוצצים גס את הזיתים. מספיק לחתוך אותם אפילו לחצי.

  • 09.

    מערבבים בקערה גדולה את כל הירקות ומפוריים מעל פיראוס בולגרית 5%.

  • 10.

    מזלפים שמן זית, ממליחים ומערבבים.

  • 11.

    מניחים מעל ערימה של קרוטוני פיתה זעתר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)