סלט כרוב ברוטב חמאת בוטנים - מרענן וטעים | השף הלבן

סלט כרוב ברוטב חמאת בוטנים

סלט כרוב ברוטב סמיך מתוק ויוצא דופן מעט, מנה צמחונית בטעם ייחודי המתאימה לארוחת צהריים חגיגית וכן לארוחת ערב

מאת: רחלי ביין
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט כרוב ברוטב חמאת בוטנים

המרכיבים ל4 מנות:

לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מעט פלפל שחור
  • מעט מלח
  • 1/4 כוס מים חמים
לסלט:
  • 1 חבילת כרוב חתוך
  • חמוציות מיובשות
  • בצל ירוק
  • ביסלי פלאפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הרוטב: שמים את כל החומרים בצנצנת, מוסיפים מים חמים ומערבבים.

  • 02.

     שמים את הכרוב וטבעות בצל ירוק בקערה ומערבבים, מעל שופכים את הרוטב ומערבבים שוב מעט.

  • 03.

     מפזרים למעלה את החמוציות ואת הביסלי.  

הידעת?

סלט כרוב הוא ללא ספק אחד הסלטים הנפוצים בישראל, ניתן למצוא אותו בכמעט כל מקום, החל בשאוורמיות ופלאפליות וכלה בסעודות חג לכל המשפחה. אולם, למרבה הפליאה ישנם לא מעט דרכים שונות להכין סלט כרוב שלא מזכירים את הגרסה המוכרת. אחת הגרסאות היותר מקוריות ומיוחדות משתמשת במרכיב מאוד מפתיע בשביל לחדש - חמאת בוטנים. הבאנו לכם מתכון לסלט כרוב ברוטב סמיך מתוק ויוצא דופן מעט, מנה צמחונית בטעם ייחודי המתאימה לארוחת צהריים חגיגית וכן לארוחת ערב.

הכנת? כאן מדרגים
(291)