סלט לבבות ארטישוק, סלקים ופטה של רשת לנדוור
הסלט האהוב של רשת לנדוור אצלכם בבית: בואו ללמוד כיצד מכינים את סלט ארטישוק מעולה עם פטה של פיראוס. מושלם לאירוח או לארוחת צהריים שוברת שגרה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נועם פריסמן
עיצוב: חמוטל יעקובוביץ׳
המרכיבים למנה אחת:
- 2 סלקים צלויים בינוניים או סלק אחד גדול פרוסים לשישיות
- 1 אגס חצוי וחתוך לפרוסות דקות
- חופן רוקט
- 3 צנוניות פרוסות דק
- 2 ראשי ארטישוק בגריל (ארטישוק איטלקי משומר בשמן זית) חתוכים לשישיות
- ½ קוביה (100 גרם) פטה "פיראוס"
- 1 כף שקדים טבעיים קלויים
- שמן זית
ויניגרט חומץ שרי:
- 4 כפות (60 מ"ל) שמן זית
- 1 כף (15 מ"ל) חומץ שרי
- 1 כף (22 גרם) דבש
- קורט (2 גרם) מלח ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הויניגרט: בעזרת מטרפה מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד מלבד השמן. מוסיפים את השמן בזילוף איטי לקבלת רוטב סמיך. ניתן לשמור את הרוטב במקרר 3 ימים, יש לערבב היטב לפני הוספה לסלט.
-
02.
הרכבת הסלט: בקערה קטנה מערבבים את הסלקים הצלויים והפרוסים עם 1/3 מכמות הויניגרט לספיגת הטעמים.
-
03.
בקערה נפרדת מערבבים עלי רוקט, צנוניות, ארטישוקים, אגסים ואת יתרת הויניגרט ומערבבים.
-
04.
עורמים את הסלט בצלחת הגשה ומסדרים את הסלקים בתוך ובצידי הסלט.
-
05.
בוצעים את גבינת הפטה לחתיכות גדולות בעזרת הידיים, מניחים מעל הסלט ומזלפים עליה מעט שמן זית.
-
06.
מפזרים את השקדים מעל ומגישים. בתיאבון!
הכנת? כאן מדרגים