מתכון לרוטב פטריות לתפוחי אדמה אפויים | השף הלבן

רוטב פטריות לתפוחי אדמה

רוטב טעים לתפוחי אדמה בנייר כסף. מנה משביעה לכל ארוחה.

מאת: עורך השף הלבן
עד 10 דק זמן הכנה
רוטב פטריות לתפוחי אדמה

המרכיבים ל6:

  • 5 תפוחי אדמה
לרוטב:
  • 1 חבילה פטריות טריות
  • קורט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • כפית שמן זית
  • שמנת מתוקה של השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים בסיר קטן על להבה בינונית, בעזרת כף עץ,  פטריות טריות חתוכות לאורך עד למצב של השחמה.

  • 02.

    מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים כמה שניות.

  • 03.

     מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים על להבה נמוכה במשך כ-3 דקות. מכבים את הגז ומניחים בצד. תפוחי האדמה:

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    עוטפים את תפוחי האדמה כשהם שלמים בנייר כסף.

  • 05.

    מכיסים לתנור בחום של כ- 180 מעלות לפחות ל-3 שעות. (בודקים בעזרת קיסם אם התפוח מבושל) אופן ההגשה:

  • 06.

    מוציאים את תפוחי האדמה בעדינות מהתנור ושמים עם נייר הכסף על צלחת. מקררים.

  • 07.

    חותכים את התפוחים עם סכין באמצע ושופכים בפנים את הרוטב.

  • 08.

    ניתן להוסיף שום כתוש מעל.

  • 09.

    מומלץ להוסיף חתיכת גבינה צהובה על תפוח האדמה ולסגור אותו שוב לחצי דקה נוספת.  

הכנת? כאן מדרגים
(847)