רוטב פטריות לתפוחי אדמה
רוטב טעים לתפוחי אדמה בנייר כסף. מנה משביעה לכל ארוחה.
עד 10 דק
זמן הכנה
המרכיבים ל6:
- 5 תפוחי אדמה
לרוטב:
- 1 חבילה פטריות טריות
- קורט מלח
- מעט פלפל שחור
- כפית שמן זית
- שמנת מתוקה של השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים בסיר קטן על להבה בינונית, בעזרת כף עץ, פטריות טריות חתוכות לאורך עד למצב של השחמה.
-
02.
מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים כמה שניות.
-
03.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים על להבה נמוכה במשך כ-3 דקות. מכבים את הגז ומניחים בצד. תפוחי האדמה:
טיימר מופעל
-
04.
עוטפים את תפוחי האדמה כשהם שלמים בנייר כסף.
-
05.
מכיסים לתנור בחום של כ- 180 מעלות לפחות ל-3 שעות. (בודקים בעזרת קיסם אם התפוח מבושל) אופן ההגשה:
-
06.
מוציאים את תפוחי האדמה בעדינות מהתנור ושמים עם נייר הכסף על צלחת. מקררים.
-
07.
חותכים את התפוחים עם סכין באמצע ושופכים בפנים את הרוטב.
-
08.
ניתן להוסיף שום כתוש מעל.
-
09.
מומלץ להוסיף חתיכת גבינה צהובה על תפוח האדמה ולסגור אותו שוב לחצי דקה נוספת.
הכנת? כאן מדרגים