ציזיקי טבעוני על בסיס סויה וממרח טופו סלק | השף הלבן

ציזיקי טבעוני על בסיס סויה

הממרח המשגע בסגנון יווני והפעם בגרסה הטבעונית

מאת: סבינה ולדמן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם עיצוב: דיאנה לידנר

המרכיבים ל כוס וחצי ממרח:

ציזיקי –
  • 250 גרם סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי "תנובה"
  • 1 מלפפון מגורד דק בפומפייה
  • 2 שום כתוש
  • 1 כף נענע קצוצה דק
  • מיץ וגרידת לימון מלימון אחד
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
ממרח טופו סלק –
  • 2 סלקים מבושלים חתוכים לשמיניות
  • 200 גרם טופו
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות סילאן
  • 4 כפות שמן זית
להגשה –
  • 2 כפות אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
  • חצי בצל סגול קצוץ דק
  • עלי נענע
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים יחד את כל רכיבי הציזיקי, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים למקרר.

  • 02.

    במעבד מזון מניחים את כל רכיבי ממרח הטופו, טוחנים לממרח חלק. מעבירים למקרר לשעה לפחות.

  • 03.

    על צלחת הגשה יוצקים 3-4 כפות גדושות של ממרח הטופו ומשטחים קלות. מעל מניחים 2-3 כפות גדושות של ציזיקי, מפזרים אגוזי מלך קצוצים, בצל סגול ונענע. מזלפים שמן זית ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.