חטיפי טורטיות, אבוקדו וירקות
מנת נישנושים וארוח מושלמת, בכל מצב
המרכיבים ל4 מנות:
- 3 אבוקדו רכים קלופים ללא גלעין
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק (ניתן להחליף בכוסברה לפי הטעם)
- 1/4 כוס בצל ירוק חתוך לטבעות דקות (לא חובה)
- 1 כף בצל אדום קצוץ דק
- פלפל לבן
- מלח
- 1/2 לימון סחוט
- 1 כפית שמן זית
- 1 עגבניה
- 1 מלפפון חמוץ קצוץ
- 1 מלפפון טרי קלוף וקצוץ
- 1 שן שום כתושה
- מיונז
- טורטיות
הוראות הכנה:
-
01.
חוצים את העגבניה ומוציאים את כל הגרעינים והמיץ. חותכים לקוביות קטנות.
-
02.
מועכים היטב את האבוקדו, בעזרת מזלג, למרקם כמעט חלק.
-
03.
מוסיפים את הפטרוזיליה (ו/או הכוסברה אם רוצים), הבצל הירוק, השום הכתוש, הבצל הקצוץ, 2 קורט מלח, מעט פלפל לבן, מיץ מחצי לימון, כפית שמן זית, קוביות העגבניות ללא הגרעינים, המלפפון החמוץ והמלפפון הטרי.
-
04.
מערבבים לממרח אחיד.
-
05.
מורחים על הטורטיות את ממרח האבוקדו ומגלגלים לגלילה.
-
06.
חותכים לכמה יחידות לרוחב ומעל מורחים חצי כפית מיונז.
-
07.
מעבירים לתבנית.
-
08.
מחממים מתחת לגריל התנור לכמה דקות ומגישים חם.
הידעת?
יש לא מעט מטבחים שכבשו את העולם בסערה בעשורים האחרונים, אולם אחד הבולטים שבהם הוא ללא ספק המטבח המקסיקני. עם מנות קלאסיות כמו בוריטו, טורטיה, טקיטוס וצ׳ימיצ׳נגה, הוא מגוון ועשיר. אולם, יש לא מעט מנות מקסיקניות פחות מוכרות, אך לא פחות נהדרות. אם אתם מחפשים מתכון למנה מקסיקנית מפתיעה ומפנקת, יש לכם מזל. זה אולי נראה מסובך להכנה בבית, אך אל דאגה, הבאנו לכם מתכון לחטיפי טורטיות, אבוקדו וירקות. מתכון חובה לחובבי האוכל המקסיקני. מנת נשנושים ואירוח מושלמת, בכל מצב. אז תוציאו את הסומבררו ותתכוננו לחגיגה מקסיקנית אמיתית.