פסטה ברוטב ברוקולי שמנת
פסטה ברוטב ברוקולי ושמנת היא מנה קלה ומפנקת שמביאה שילוב טעמים עשיר ומרענן. רוטב השמנת קרמי ועשיר, מקבל עומק טעמים מהברוקולי הטרי או המוקפא, אותו ניתן לטחון למרקם חלק ולהוסיף לתיבול מעט שום קונפי, אגוז מוסקט ופלפל שאטה חריף עדין. המנה מתקשטת בפרחי ברוקולי מוקפצים ופרמז'ן מגורד, ליצירת ארוחה שכולה נוחות ותחכום. ניתן לשדרג את הרוטב בהוספת שמנת להקצפה לקבלת קרם קטיפתי במיוחד. מדובר במנה מושלמת לארוחת צהריים או ערב, שמתאימה לאוהבי פסטה ולחובבי ירקות גם יחד.
המרכיבים ל4-6 מנות:
- 500 גרם פסטה לבחירתכם
- חבילת ברוקולי מוקפא של סנפרוסט (800 גרם)
- 500 מ"ל שמנת להקצפה 38%
- רבע כוס שום קונפי (אפשר גם 2 שיני שום טרי)
- כפית מלח
- מעט פלפל לבן טחון ואגוז מוסקט
- כפית שטוחה פלפל שאטה גרוס (לא חובה)
- 100 גרם פרמז'ן מגורד
- פרחי ברוקולי מוקפצים (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
נבשל את הפסטה בהתאם להוראות היצרן ונשמור כוס ממי הבישול בצד.
-
02.
נפשיר היטב את הברוקולי.
-
03.
במעבד מזון נטחן את הברוקולי עם השמנת, השום והתבלינים.
-
04.
שימו לב שבאמצעות סכין בעדינות אני מוריד חלק מפרחי הברוקולי הקטנים ומקפיץ אותם בשמן זית, מלח ופלפל כדי לקשט את המנה.
-
05.
את הרוטב המוכן נחמן במחבת רחבה, נוסיף את הפסטה ונבשל כמה דקות עד לחיבור הרוטב עם הפסטה.
-
06.
במידת הצורך ניתן לדלל עם מעט ממי הבישול של הפסטה.
-
07.
נקשט בפרמז'ן מגורד ובפרחי הברוקולי שהקפצנו.
-
08.
שימו לב, במידה והרוטב מרגיש לכם לא קרמי מספיק ניתן להוסיף עוד שמנת להקצפה ולהעשיר אותו.
-
09.
לקבלת קרם ברוקולי מאוד קטיפתי ניתן לבשל את הברוקולי עם השמנת מראש, לצנן מעט ואז לטחון את זה לרוטב חלק.