סלט ברוקולי צלוי בחמאה וגבינת פטה | השף הלבן

סלט ברוקולי צלוי בחמאה וגבינת פטה

מאת: תמי פיליפ
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ברוקולי צלוי בחמאה וגבינת פטה
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6 מנות:
לברוקולי צלוי:
  • 1 חבילת ברוקולי מוקפא סנפרוסט
  • 50 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 2 כפות סילאן
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אבקת שום
חומרים לסלט:
  • 1 ראש חסה קטן שטוף וקרוע לפיסות
  • 2 חופני עלי בייבי
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • 1/2 בצל סגול חתוך לטבעות
  • 1 מלפפון פרוס לפרוסות
  • נבטי אלפלפא - לבחירה
לרוטב:
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 3 כפות סוכר חום בהיר
  • 2 שיני שום
  • 1/2 1 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית גדושה חרדל
  • מלח, פלפל
להגשה:
  • 150 גרם גבינת פטה עיזים 16% פיראוס, מפוררת
  • 100 גרם קשיו קלוי במלח
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים את הברוקולי: מפזרים את פרחי הברוקולי המופשרים בתבנית אפייה.

  • 02.

    מערבבים בקערית חמאה מומסת עם מלח, פלפל ואבקת שום ומברישים את הפרחים בתערובת, מזלפים מעל סילאן.

  • 03.

    אופים בתנור מחומם בחום של 200 מעלות עד השחמה קלה.

  • 04.

    מכינים את הסלט: שמים בקערה חסה ועלי בייבי.

  • 05.

    מפזרים מעל עגבנית שרי, מלפפון ובצל סגול ומניחים חופן נבטים. מפזרים את פרחי הברוקולי על הסלט.

  • 06.

    מכינים את הרוטב: שמים בכלי את כל החומרים וטוחנים לרוטב חלק בעזרת מוט ריסוק.

  • 07.

    לפני ההגשה יוצקים מהרוטב על הסלט, זורים גבינת פטה וקשיו ומגישים.

הידעת?

טיפ:
הרוטב נשמר במקרר לזמן ארוך ולכן מומלץ להכפיל כמויות ולזלף על כל סלט ירקות/עלים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)