תלושותי פילו במילוי גבינות
אפרת ליכטנשטט עם מאפה מרשים וטעים משושני פילו פריכות במילוי גבינות שמכינים בקלות ומקבלים המון מחמאות. מנה מעולה לארוחת צהריים או ערב משפחתית
המרכיבים ל4-6:
- 1 חבילת עלי פילו "מעדנות" מופשרת לפי הוראות היצרן
- ½ כוס חלב "תנובה" להברשה (אפשר גם שמן זית או חמאה מומסת - לבחירתכם)
- 1 חבילת גבינת עיזים למריחה "פיראוס" שמנת (240 גרם) / גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
- 1 חבילת גבינה בולגרית 5% "פיראוס" (250 גרם) מפוררת לפירורים קטנים
- 1 כפית אורגנו יבש
- ½ כפית בזיליקום יבש
- 2 שיני שום כתושות
- ¼ כפית פלפל שחור
- 3-5 כפות חלב "תנובה" לפי הצורך
- 3 כפות שמן זית להברשה לפני האפייה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים עלה פילו לרוחב על משטח העבודה ומורחים עליו חלב בעזרת מברשת סיליקון.
-
02.
בשליש האמצעי של העלה מורחים שכבה דקה מתערובת הגבינות.
-
03.
מקפלים את שני הצדדים (ללא המילוי) על המילוי, אחד על השני.
-
04.
מגלגלים את המלבן שנוצר לרולדה קטנה.
-
05.
חוצים את הרולדה באמצע בעזרת סכין חדה ומניחים את שתי ה״שושנים״ שנוצרו, עומדות, בתבנית.
-
06.
חוזרים על הפעולה עם כל העלים.
-
07.
מברישים היטב את החלק העליון של ה״שושנים״ בשמן זית.
-
08.
אופים כ35-45 דקות או עד שהמאפה זהוב ומעט שחום.
טיימר מופעל
-
09.
מגישים חם לצד סלט.
-
10.
בתאבון!
הידעת?
שדרוגים:
אוהבי המתוק והמטבח היווני יכולים להבריש את המאפה כשהוא יוצא מהתנור בכף דבש מהולה ב-2 כפות מים רותחים, לתוספת מתקתקה!