גראטן תפוחי אדמה ועגבניות מיובשות של אוליביה - השף הלבן

גראטן תפוחי אדמה ועגבניות מיובשות של אוליביה

גראטן תפוחי אדמה מיוחד לשבועות, קרמי עם טוויסט מעניין של ממרח עגבניות מיובשות שנותן טעם עשיר. הצלחה מובטחת לשולחן החג

מאת: איתי אדרי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גראטן תפוחי אדמה ועגבניות מיובשות של אוליביה
צילום: איתי אדרי עיצוב: איתי אדרי

המרכיבים ל 12 מנות:

  • 10 תפוחי אדמה בינוניים
  • 150 גרם טריו מיקס גבינות השף הלבן
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 70 גרם קמח
  • 500 מ"ל חלב תנובה
  • כפית פלפל גרוס
  • חופן טימין טרי
  • כפית ממרח עגבניות מיובשות אוליביה
  • 40 גרם פתיתי פרמזן השף הלבן
גודל תבנית: תבנית עגולה קוטר 25-28

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 02.

    קולפים את תפוחי האדמה ופורסים בעזרת מנדולינה או סכין. מכניסים למים קרים במשך חצי שעה ומסננים מנוזלים.

  • 03.

    ממיסים 50 גרם חמאת תנובה על אש קטנה.

  • 04.

    מוסיפים 70 גרם קמח ומערבבים בעזרת מטרפה כל הזמן. שנוצר מרקם משחתי, מוסיפים את החלב בהדרגה עד שנוצר מרקם דליל וקרמי.

  • 05.

    מוסיפים את טריו הגבינות, קורט מלח, כפית פלפל גרוס ומעט טימין ללא הגבעולים. ממשיכים לערבב, עד שנוצר מילוי אחיד.

  • 06.

    מורחים מעט חמאה בתחתית התבנית, ומסדרים שכבה של תפוחי אדמה, מפזרים כפית של ממרח עגבניות מיובשות מעל שכבת תפוחי האדמה, קורט מלח, וחמישית מכמות המילוי שהכנו.

  • 07.

    בונים שכבה אחר שכבה. בין 4 ל-5 שכבות, תלוי בעובי התבנית.

  • 08.

    מפזרים פרמזן מגורד על השכבה האחרונה.

  • 09.

    מכסים את התבנית ומכניסים ל-50 דק. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 20 דק עד שהחלק העליון מזהיב.

הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.