גראטן תפוחי אדמה ועגבניות מיובשות של אוליביה | השף הלבן

גראטן תפוחי אדמה ועגבניות מיובשות של אוליביה

גראטן תפוחי אדמה מיוחד לשבועות, קרמי עם טוויסט מעניין של ממרח עגבניות מיובשות שנותן טעם עשיר. הצלחה מובטחת לשולחן החג

מאת: איתי אדרי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גראטן תפוחי אדמה ועגבניות מיובשות של אוליביה
צילום: איתי אדרי עיצוב: איתי אדרי
המרכיבים ל12 מנות:
  • 10 תפוחי אדמה בינוניים
  • 150 גרם טריו מיקס גבינות השף הלבן
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 70 גרם קמח
  • 500 מ"ל חלב תנובה
  • כפית פלפל גרוס
  • חופן טימין טרי
  • כפית ממרח עגבניות מיובשות אוליביה
  • 40 גרם פתיתי פרמזן השף הלבן
גודל תבנית: תבנית עגולה קוטר 25-28
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 02.

    קולפים את תפוחי האדמה ופורסים בעזרת מנדולינה או סכין. מכניסים למים קרים במשך חצי שעה ומסננים מנוזלים.

  • 03.

    ממיסים 50 גרם חמאת תנובה על אש קטנה.

  • 04.

    מוסיפים 70 גרם קמח ומערבבים בעזרת מטרפה כל הזמן. שנוצר מרקם משחתי, מוסיפים את החלב בהדרגה עד שנוצר מרקם דליל וקרמי.

  • 05.

    מוסיפים את טריו הגבינות, קורט מלח, כפית פלפל גרוס ומעט טימין ללא הגבעולים. ממשיכים לערבב, עד שנוצר מילוי אחיד.

  • 06.

    מורחים מעט חמאה בתחתית התבנית, ומסדרים שכבה של תפוחי אדמה, מפזרים כפית של ממרח עגבניות מיובשות מעל שכבת תפוחי האדמה, קורט מלח, וחמישית מכמות המילוי שהכנו.

  • 07.

    בונים שכבה אחר שכבה. בין 4 ל-5 שכבות, תלוי בעובי התבנית.

  • 08.

    מפזרים פרמזן מגורד על השכבה האחרונה.

  • 09.

    מכסים את התבנית ומכניסים ל-50 דק. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 20 דק עד שהחלק העליון מזהיב.

הכנת? כאן מדרגים
(6)