קיש כרשה ותרד
בסיס של בצק פריך ומלית של גבינות שתמיד משתדכות נהדר עם כרישה כשהן נאפות איתה ביחד. מנה מרשימה בקלי קלות.
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10 מנות:
מרכיבים:
- 2 יחידות כרשה פרוסות לאורכן ליצירת ספירלה או 1 שקית (600 גרם) כרשה חתוכה סנפרוסט להכנה מהירה יותר
- 1 חבילת בצק פריך מלוח מעדנות (900 גרם)
- 1/2 שקית (400 גרם) עלי תרד סנפרוסט
- 30 גרם חמאת תנובה
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
- 1 פלח גלעד/קשקבל (200 גרם) מגורר
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
מרכיבים לטופינג:
- גבעולי טימין טרי
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את הבצק הפריך ומצמידים היטב לתבנית קיש.
-
02.
בסיר עם מים חולטים את הכרשה ל־8 דקות ומסננים.
טיימר מופעל
-
03.
טורפים בקערה תרד סחוט מנוזלים, ביצים, שמנת לבישול, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
-
04.
מגררים קשקבל ומוסיפים למסה, מוסיפים את טבעות הכרשה ומערבבים. לגרסת הספירלה, מוסיפים אל הבצק (לאחר הוספת המסה) פסי כרשה מקופלים לאורכם בצורת ספירלה.
-
05.
מעבירים את המסה לתבנית הקיש המרופד בצק - בשלב זה ניתן לקשט את שולי הקיש בבצק שנותר.
-
06.
אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כ־45-40 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים