מתכון ללביבות עם מטבלי גבינה לבנה

לביבות טעימות ופשוטות להכנה, יחד עם מטבלי גבינה לבנה

מאת: עומר ישכיל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון ללביבות עם מטבלי גבינה לבנה

המרכיבים ל 20 לביבות:

ללביבות:
  • 2 בצלים בינונים
  • 5 תפו״א בינוניים
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית מלח
  • קורט סוכר
  • קורט פלפל שחור
  • 3 כפות קמח
למטבלי גבינה לבנה:
  • 1 גבינה לבנה תנובה 5%
  • כף פסטו
  • 2 שיני שום
  • בצל ירוק
  • סומק
  • לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    ללביבות:

  • 02.

    מקלפים את תפוחי האדמה, מגרדים בעזרת פומפייה וסוחטים מנוזלי התפוחי אדמה בעזרת היד או בד סינון.

  • 03.

    קוצצים דק את הבצל ומעבירים לקערה ביחד עם תפוחי האדמה.

  • 04.

    מוסיפים ביצים, קמח ותבלינים ומערבבים.

  • 05.

    מחממים שמן במחבת רחבה על להבה בינונית.

  • 06.

    יוצרים בעזרת כף קציצות מהלביבות, מעבירים בזהירות לשמן החם ומטגנים מכל צד עד להזהבה.

  • 07.

    מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

  • 08.

    הכנת המטבלים:

  • 09.

    שמים בקערה 1/2 גבינה לבנה, מוסיפים כף ממרח פסטו,שום כטוש ומערבבים היטב.

  • 10.

    בקערה נוספת שמים 1/2 גבינה לבנה, מוסיפים כף מיץ לימון, שום כטוש ומערבבים היטב.

  • 11.

    מפזרים מעל סומק ובצל ירוק.

  • 12.

    מגישים את הלביבות לצד שני המטבלים, בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.