לביבות גבינה
לביבות גבינה הן פתרון נהדר לארוחת בוקר או ערב מהירה וטעימה. הן רכות, קלות להכנה, ומתאימות במיוחד לילדים. במתכון הזה מכינים את הלביבות עם גבינה לבנה, ביצים, סוכר ומעט קמח, שמעניקים להן מרקם אוורירי ונימוח. הלביבות מטוגנות עד להזהבה יפה מכל צד, וניתן להגיש אותן עם מגוון תוספות כמו ממרח שוקולד, סירופ מייפל, פירות טריים או שמנת חמוצה. התוצאה? לביבות מתוקות-מלוחות עם טעם עדין שמשתלב נהדר עם כל תוספת שתבחרו. מתכון פשוט שכולם אוהבים – מושלם לבוקר משפחתי מפנק!
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 500 גרם גבינה לבנה 5% של תנובה
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1/3 כוס שמן (80 גרם)
- כוס וחצי קמח (210 גרם)
- קורט מלח
- 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה (10 גרם)
- ממרח שוקולד/סירופ מייפל
- פירות טריים
- שמנת חמוצה
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה רחבה נערבב את הגבינה עם הביצים והסוכר.
-
02.
נוסיף את יתרת החומרים ונערבב היטב.
-
03.
נחמם מחבת ונשמן אותה.
-
04.
עם כף נניח תלוליות גבינה ונטגן משני הצדדים את להזהבה (ניתן בהתחלה לכסות במכסה כדי שייווצר קרום על החלק העליון שטרם הפכנו).
-
05.
מומלץ להגיש לצד פירות טריים ושמנת חמוצה, כמובן שניתן להגיש לצד שוקולדים ומייפל.