לביבות אבוקדו ותירס
לביבות מהירות הכנה ומהירות טיגון שסופגות מעט מאוד שמן ושומרות על מרקם קליל וטעם רענן.
גיוון טעים מאוד לארוחה טעימה וקלה במיוחד.

המרכיבים ל 12 יחידות:
- ¼ כוס פולנטה (קמח תירס) להכנה מהירה
- 2 ביצים גדולות
- קליפה מגוררת מלימון ליים שלם או מחצי לימון
- 1 אבוקדו גדול קלוף וחתוך לקוביות של 1.5 ס"מ
- ¼ כוס גרגרי תירס "סנפרוסט" מופשרים
- 60 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס" מפוררת
- כ־½ כפית מלח
- פלפל שחור
- שמן לטיגון
- 3 כפות מיץ ליים או מיץ לימון
- 1 כף שמן זית
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- מלח לפי הטעם
- פתיתי צ'ילי לפי דרגת החריפות הרצויה
- ½ כפית רוטב טבסקו צ'יפוטלה (נמכר בסופרמרקטים גדולים ובמעדניות- לא הכרחי)
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה טורפים יחד פולנטה, ביצים וקליפה מגוררת.
-
02.
מוסיפים לתערובת את קוביות האבוקדו, את גרגרי התירס ואת הגבינה המפוררת ומערבבים בכף.
-
03.
מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. משהים 5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים שמן בעומק 5 ס"מ במחבת גדולה מעל להבה בינונית־גבוהה.
-
05.
מנטפים כפות מלאות של תערובת הלביבות לתוך השמן החם ומשטחים אותן מעט בגב כף - משאירים רווחים גדולים בין הלביבות.
-
06.
מטגנים את הלביבות במשך 40-30 שניות עד שצידן התחתון מזהיב יפה.
-
07.
הופכים את הלביבות בכף טיגון ומזהיבים גם את הצד השני.
-
08.
מוציאים את הלביבות למגש מרופד בשכבה כפולה של נייר סופג.
-
09.
טורפים יחד את מצרכי הרוטב ומעבירים לכלי הגשה. מגישים את קערית הרוטב לצד הלביבות החמות.