מתכון לביבות אבוקדו ותירס | השף הלבן

לביבות אבוקדו ותירס

לביבות מהירות הכנה ומהירות טיגון שסופגות מעט מאוד שמן ושומרות על מרקם קליל וטעם רענן.
גיוון טעים מאוד לארוחה טעימה וקלה במיוחד.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות אבוקדו ותירס
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 12 יחידות:

  • ¼ כוס פולנטה (קמח תירס) להכנה מהירה
  • 2 ביצים גדולות
  • קליפה מגוררת מלימון ליים שלם או מחצי לימון
  • 1 אבוקדו גדול קלוף וחתוך לקוביות של 1.5 ס"מ
  • ¼ כוס גרגרי תירס "סנפרוסט" מופשרים
  • 60 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס" מפוררת
  • כ־½ כפית מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לטיגון
לרוטב:
  • 3 כפות מיץ ליים או מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • מלח לפי הטעם
  • פתיתי צ'ילי לפי דרגת החריפות הרצויה
  • ½ כפית רוטב טבסקו צ'יפוטלה (נמכר בסופרמרקטים גדולים ובמעדניות- לא הכרחי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה טורפים יחד פולנטה, ביצים וקליפה מגוררת.

  • 02.

    מוסיפים לתערובת את קוביות האבוקדו, את גרגרי התירס ואת הגבינה המפוררת ומערבבים בכף.

  • 03.

    מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. משהים 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מחממים שמן בעומק 5 ס"מ במחבת גדולה מעל להבה בינונית־גבוהה.

  • 05.

    מנטפים כפות מלאות של תערובת הלביבות לתוך השמן החם ומשטחים אותן מעט בגב כף - משאירים רווחים גדולים בין הלביבות.

  • 06.

    מטגנים את הלביבות במשך 40-30 שניות עד שצידן התחתון מזהיב יפה.

  • 07.

    הופכים את הלביבות בכף טיגון ומזהיבים גם את הצד השני.

  • 08.

    מוציאים את הלביבות למגש מרופד בשכבה כפולה של נייר סופג.

  • 09.

    טורפים יחד את מצרכי הרוטב ומעבירים לכלי הגשה. מגישים את קערית הרוטב לצד הלביבות החמות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.