לביבות תירס אפויות בשמונה דקות עבודה
לביבות תירס משגעות ודיאטטיות-יחסית, שקשה להפסיק לנשנש!
המרכיבים ל17 לביבות גדולות:
- שמן זית
- 1/2 שקית (400 גרם) גרגירי תירס מוקפאים סנפרוסט / גרגרי תירס משומרים מסוננים
- מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד לייט 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות גסות / גבינת חמד 16%
- 2 ביצים גדולות
- 40 גרם (1/2 כוס) שיבולת שועל קצוצה / מהירת הכנה (אינסטנט)
- 50 גרם (5 כפות) קמח תופח
הוראות הכנה:
-
01.
במקום קמח תופח אפשר להשתמש ב-50 גרם קמח לבן בתוספת 1/3 כפית אבקת אפייה.
-
02.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. בעזרת מברשת סיליקון מושחים את הנייר העליון ב-2 כפות שמן זית עד לכיסוי מלא של הנייר.
-
03.
שמים תירס קפוא בסיר בינוני, מוסיפים מים רותחים ומבשלים עד כמעט רתיחה, כ-4 דקות, או עד שגרגיר רך דיו לטעמכם. מסננים, מעבירים לקערה בינונית ומערבבים מיד עם כף שמן זית ומעט מלח.
טיימר מופעל
-
04.
בינתיים, במעבד מזון בעל להב פלדה מרסקים גבינת חמד עד לקבלת פירורים קטנים. מוסיפים ביצים ומעבדים עד לקבלת עיסה חלקה. מוסיפים לקערת התירס ומערבבים.
-
05.
בקערית קטנה מערבבים שיבולת שועל קצוצה (אינסטנט) וקמח תופח. מוסיפים לתערובת התירס ומערבבים (אין צורך להמליח משום שהגבינה מלוחה דיה). נוטלים כף גדושה מהתערובת ושמים על הנייר המשומן במרווחים של 2-3 ס"מ בין לביבה ללביבה. ממשיכים כך עד לסיום התערובת. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים 15 דקות. מוציאים, בעזרת מרית שטוחה הופכים את כל הלביבות לצדן השני ואופים עוד 10 דקות. מוציאים, מצננים 3-5 דקות ומגישים.
טיימר מופעל
הידעת?
חנוכה הוא ללא ספק אחד החגים האהובים בישראל. בין כל האלמנטים הנהדרים של החג הזה. יש מעט דברים טובים יותר בחג החנוכה מאשר צלחת גדולה ועמוסה של לביבות חמות ונימוחות. לרובנו מדובר בטעם נוסטלגי היישר מהילדות. אולם מי אמר שאפשר ליהנות מהם רק בחנוכה? ומי אמר שלביבות צריכים להכין רק מתפו״א? קבלו מתכון ללביבות תירס משגעות ודיאטטיות-יחסית, שקשה להפסיק לנשנש! אם רוצים לשדרג את המנה בקלות, מומלץ להגיש לצד יוגורט וירקות שונים בצלחת.