לביבות גבינה מתוקות עם רוטב קרמל וקוקוס קלוי | השף הלבן

מתכון לביבות גבינה מתוקות עם רוטב קרמל וקוקוס קלוי

לא רק סופגניות! את חג החנוכה הקרוב משדרגים עם לביבות גבינה מתוקות שמגישים יחד עם רוטב קרמל משגע וקוקוס קלוי. שילוב טעמים שאי אפשר לעמוד בפניו

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לביבות גבינה מתוקות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל15-20 יחידות:

  • 1/2 חבילה (250 גרם) גבינת כנען "תנובה"
  • 1/2 גביע (125 גרם) מסקרפונה של השף הלבן
  • 2 ביצים L
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
לקרמל ולעיטור:
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 100 גרם חמאה
  • 190 מ"ל (3/4 מיכל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 1/2 כוס קוקוס קלוי – לא חובה (קונים מוכן)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה שמים את כל מצרכי הלביבות, פרט לקמח, וטורפים היטב עד שהבלילה די חלקה.

  • 02.

    מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שהוא נטמע.

  • 03.

    יוצקים 2 כפות גדושות מהבלילה אל מחבת חמה עם מעט חמאה או שמן ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה. חוזרים על הפעולה עם כל בלילת הלביבות.

  • 04.

    הכנת רוטב הקרמל: במחבת רחבה שמים את הסוכר וממיסים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והוא בצבע ענברי יפהפה.

  • 05.

    מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנוצר רוטב חלק.

  • 06.

      מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שנוצר רוטב קרמל חלק. מעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים עד להגשה.

  • 07.

    מגישים: מניחים את הלביבות על צלחת הגשה, מזלפים רוטב קרמל ומעטרים בקוקוס קלוי. מגישים בטמפרטורת החדר או חמים.

הכנת? כאן מדרגים
(6)