פאסולדה - מרק שעועית ועגבניות עם פטה מפוררת | השף הלבן

פאסולדה – מרק שעועית ועגבניות עם פטה מפוררת

מרק קלאסי מחמם ומשביע שמקבל שדרוג רענן של פטה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאסולדה - מרק שעועית ועגבניות עם פטה מפוררת
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6-8:

  • 1 שקית שעועית לבנה "סנפרוסט"
להגשה:
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 50 גרם גבינת פטה "פיראוס", מפוררת
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול קלוף קצוץ
  • 3 גזרים קלוף קצוץ
  • 3 מקלות סלרי קצוצים
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 מיכל (100 גרם) רסק עגבניות
  • מלח, פלפל
  • 4 עגבניות מגוררות גס
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים בסיר מחצית כמות השמן ומטגנים בצל גזר וסלרי 2-3 דקות. מערבבים מידי פעם. מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים רסק, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב. מוסיפים עגבניות ומטגנים דקה נוספת.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים עלה דפנה, סוכר, שעועית לבנה ומים רותחים עדי כדי כיסוי תכולת הסיר + 2 ס"מ. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ 40 דקות עד שהשעועית והירקות רכים. מוסיפים את יתרת שמן הזית, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 03.

    יוצקים לקעריות הגשה, בוזקים פטרוזיליה ופטה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

קטגוריות

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.