מרק תירס קטיפתי
מרק תירס מתקתק וקטיפתי לחימום בימים קרים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 100 גרם פתיתי גבינת פרמז’ן
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 100 גרם חמאה
- 3 כפות קורנפלור (קמח תירס)
- 600 גרם תירס גרעינים
- 1/2 1 ליטר מים
- 1 כוס חלב
- קורט אגוז מוסקט
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים בסיר את החמאה ומאדים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
-
02.
מוסיפים מחצית מכמות התירס לסיר וממשיכים לאדות.
-
03.
מכניסים למעבד מזון את התירס הנותר ומעבדים עד קבלת עיסה אחידה.
-
04.
מוסיפים לסיר את הנוזלים (ללא השמנת) ומביאים לרתיחה.
-
05.
ממיסים את הקורנפלור ב-1/4 כוס מים ומוסיפים לסיר לאט תוך כדי בחישה עד שמקבלים את הסמיכות הרצויה.
-
06.
מורידים לאש קטנה, מוסיפים את השמנת לסיר, את גבינת הפרמז’ן ואת התבלינים לפי הטעם. ממשיכים לבשל במשך 17 דקות ומדי פעם מערבבים - אין להרתיח את המרק בשנית.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים