מתכון מרק תירס קטיפתי | השף הלבן

מרק תירס קטיפתי

מרק תירס מתקתק וקטיפתי לחימום בימים קרים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק תירס קטיפתי

המרכיבים ל6 מנות:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 100 גרם פתיתי גבינת פרמז’ן
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 100 גרם חמאה
  • 3 כפות קורנפלור (קמח תירס)
  • 600 גרם תירס גרעינים
  • 1/2 1 ליטר מים
  • 1 כוס חלב
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים בסיר את החמאה ומאדים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.

  • 02.

    מוסיפים מחצית מכמות התירס לסיר וממשיכים לאדות.

  • 03.

    מכניסים למעבד מזון את התירס הנותר ומעבדים עד קבלת עיסה אחידה.

  • 04.

    מוסיפים לסיר את הנוזלים (ללא השמנת) ומביאים לרתיחה.

  • 05.

    ממיסים את הקורנפלור ב-1/4 כוס מים ומוסיפים לסיר לאט תוך כדי בחישה עד שמקבלים את הסמיכות הרצויה.

  • 06.

    מורידים לאש קטנה, מוסיפים את השמנת לסיר, את גבינת הפרמז’ן ואת התבלינים לפי הטעם. ממשיכים לבשל במשך 17 דקות ומדי פעם מערבבים - אין להרתיח את המרק בשנית.

    טיימר מופעל
    00:17:00
הכנת? כאן מדרגים
(188)

קטגוריות