מתכון מרק שורשים | השף הלבן

מרק שורשים

מרק מנחם ומשביע לימות החורף הקרים

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק שורשים

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 750 גרם בטטות קלופות
  • 1/2 ק”ג תפו”א קלופים
  • 6 גזרים קלופים
  • 2 בצלים גדולים
  • 1 פרסה שטופה [גם הירוק הבהיר]
  • 1 שורש סלרי גדול
  • 1 שורש פטרוזיליה גדול או שניים
  • 3 ארטישוק ירושלמי
  • מלח
  • מעט פפריקה חריפה [לא חייב]
  • כף אבקת מרק עוף
  • כף שטוחה חאואייג’ למרק

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולפים את כל הירקות וחותכים גס, בסיר עם מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה.

  • 02.

    מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תבלינים.

  • 03.

    מבשלים עד שהירקות רכים במרק.

  • 04.

    מרסקים במעבד מזון או מיקסר "מקל",לא לרסק עד שנוזלי - להשאיר מעט גבישים וגושי ירק.

הכנת? כאן מדרגים
(151)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.