מתכון מרק קרם שומר | השף הלבן

מרק קרם שומר

מרק קטיפתי ועשיר בטעם המיוחד של השומר

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קרם שומר

המרכיבים ל8:

  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4 פקעות שומר קטנות ופרוסות
  • 4 כוסות מרק ירקות צח
  • מלח
  • פלפל
  • 1 מכל שמנת מתוקה השף הלבן
  • 5 בצלים ירוקים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים בסיר בינוני חמאה, מוסיפים את הבצל, מאדים 4 דקות, מוסיפים את השומר ומאדים 4 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מוסיפים את מרק הירקות, מתבלים במלח ובפלפל, מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות עד שהשומר מתרכך.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מרסקים את תכולת הסיר בבלנדר ידני או במעבד מזון, מסננים את המרק דרך מסננת רשת צפופה לסיר אחר, מוסיפים את השמנת, מביאים לסף רתיחה, טועמים ומשפרים תיבול.גיוון: במקום שומר אפשר להשתמש ב-6 קישואים ירוקים (זוקיני) חתוכים לקוביות או 600 גרם פטריות טריות פרוסות מסוגים שונים. 

הכנת? כאן מדרגים
(75)