מתכון מרק קרם בטטה עם כרישה | השף הלבן

מרק קרם בטטה עם כרישה

מרק קרם בטטה מושלם ומפנק לימי החורף הקרים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קרם בטטה עם כרישה

המרכיבים ל מנות 5:

  • 1 גביע שמנת מתוקה לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 3 בטטות בינוניות שטופות, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
  • 2 כרישות נקיות (ללא הירוק) פרוסות לטבעות
  • 60 גרם חמאת תנובה
  • 3 כוסות נוזל ירקות או נוזל מרק עוף פרווה
  • 1 כוס חלב תנובה
  • קורט מלח
  • קורט סוכר
  • קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מאדים את הכרישה עד היותה שקופה.

  • 02.

    מוספים את קוביות הבטטה ומאדים במשך 7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    מוסיפים את הנוזלים, מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה עד שהירקות מתרככים.

  • 04.

    מעבדים את המסה במעבד מזון עד קבלת נוזל סמיך ואחיד.

  • 05.

    מוסיפים לנוזל את התבלינים. מכניסים את השמנת המתוקה לקערה נפרדת ופותחים אותה תוך כדי יציקת מספר כפות מנוזל המרק עד שתגיע לטמפרטורה של המרק.

  • 06.

    יוצקים השמנת המתוקה בחזרה לסיר הנוזל, מביאים לרתיחה נוספת וסוגרים את הסיר.

  • 07.

    הצעת הגשה: בזמן ההגשה יוצקים כף גדושה של שמנת של פעם 27% קרה במרכז הצלחת.

הכנת? כאן מדרגים
(152)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.